Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 11.jūlijs 2024, 15:53 | Komentēt | 6619 skatījumi

Latvija savāc 5 medaļu komplektus Pasaules čempionātā!

Portāls Copes Lietas turpina teksta un foto tiešraidi no ceturtā Pasaules Čempionāta karpu makšķerēšanā sievietēm un pirmā Pasaules Čempionāta karpu makšķerēšanā jauniešiem, kas no devītā līdz trīspadsmitajam jūlijam norisinās Latvijā, Jēkabpils novadā, Baļotes ezerā.

20.20. We are the champions skan Jēkabpils Kultūras namā un šie vārdi ir veltīti arī Latvijai! Sportistiem, organizatoriem, tiesnešiem, atbalstītājiem, novadam un visai valstij.

15.50. Kamēr puiši tīra zobus un meitenes krāso lūpas noslēguma ceremonijai, varam pačukstēt, ka nākamā gada Pasaules čempionāts sievietēm un jauniešiem notiks Itālijā, Umbrija reģionā, ezerā Pietrafitta. Šajā pašā ezerā pirms 13 gadiem mūsu vīru izlase izcīnīja bronzas medaļas, kas ir visu laiku augstākais sasniegums pieaugušo vīriešu čempionātos.

15.00. Tas nu beidzot ir noticis un pavisam skaidrs. Latvija uzvar Pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā sievietēm!!! Tās ir pirmās zelta medaļas, kas komandu ieskaitē jebkad bijušas Latvijai pēdējo 17 gadu laikā. Attīstoties makšķerēšanas sportam visā pasaulē mums kā mazai valstij ir ārkārtīgi grūti izlauzties cauri lielo valstu konkurencei. Viņiem ir daudzkārt lielāki budžeti, daudzkārt plašākas atlases un treniņu iespējas, tehniskais aprīkojums un pieeja modernākajām laboratorijām. Taču, ar mājas sienu palīdzību tas ir izdarāms. Neviens neteica, ka uzvarēt varētu būt viegli. Nācās likt lietā ne tikai šai pašā ezerā uzkrāto pieredzi, bet arī radošo domāšanu komplektā ar smagu darbu, izturību un motivāciju uzvarēt. Laikam pēdējās šoreiz bija patiešām tik daudz, ka nekādas Francijas, Itālijas vai Anglijas mums nevarēja ne blakus nostāties. Mūsu meitenes šogad ir labākās! Mūsu meitenes – pasaules čempiones! Apsveicam no visas sirds!

Individuālajā ieskaitē Pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā uzvarēja Rumānijas pāris Nica Gina un Oltean Lacrimioara Andreea. Dāmas apliecināja ļoti augstu meistarību, kas apvienojumā ar veiksmīgu izlozi tika pārvērsta PČ zelta medaļās individuālajā ieskaitē. Mūsu Inga Pīlādze ar Loretu Birzuli otrās, bet pēdējā brīdī trijniekā ielauzās arī Darja Ramza ar Lindu Laskovsku. Apsveicam vēlreiz!

Arī balva par lielāko zivi Latvijas sieviešu pārim Lindai Laskovskai ar Darju Ramzu. Viņu noķertā karpa 18.570 kg svarā ir izcils panākums pats par sevi un apliecinājums mūsu meiteņu meistarībai.

Jauniešu U22 Pasaules čempionātā uzvaru izcīnījusi Rumānijas izlase. Puiši bija spēcīgi un ļoti labi sagatavojušies. Otrā vieta Francijai, kas ļoti augstu novērtēja mūsu Baļotes ezera neskarto dabu, aizraujošo makšķerēšanas iespēju un brīnišķīgo Latvijas klimatu. Bronzas medaļas Latvijai, kas arī ir augstākās raudzes panākums.

Individuālajā ieskaitē uzvara un pasaules čempionu tituls Ričardam Milušam un Artjomam Ņečepurenko. Arī te salikās augstākā līmeņa meistarība ar veiksmīgu izlozi, kā arī smagu darbu visu 72 stundu garumā.

Arī te balva par lielāko zivi Latvijai. Burtiski mirkli pirms finiša signāla Rainera Jirgena un Roberta Lignicka izvilktā 11,180 kg karpa izrādījās lielākā no visām, apsteidzot rumāņu lielāko par 100 gramiem un Francijas lielāko par 50 gramiem!!!

14.00 Laiks ar dopinga kontrolei. Šis ir pasaules čempionāts un tāda kārtība pastāv. Nejaušas izlozes kārtībā tika izvēlēti 2 sportisti no sieviešu komandām un 2 no jauniešu komandām, kam antidopinga aģentūra veiks dopinga analīzes.

13.10 Meitenēm acīs asaras. Latvijai izlašu līmenī nav bijušas zelta medaļas kopš 2007.gada. Tas izsaka visu.

12.50 Dāvim ar Robertu aktīvs finiša rāviens, 5 zivis nosvērtas. Blakus ungāriem tikai divas.

Dāvi un Robertu trenēja koučs Aigars

12.30 Ir finišs! Dalībnieki apsveic trenerus, treneri dalībniekus. Nesteigsimies mēs, pagaidīsim pēdējo svēršanu un rezultātus, šis tas tabulās vēl var pamainīties.

12.25 Mūsu puišiem B zonā BIG FISH!!! Burtiski dažas minūtes pirms finiša izvilktā 11.8 kg apsteidz divas vienpadsmitnieces, kas citu komandu ieskaitē bija pirms tam!

11.180 karpa Raineram ar Robertu, trenera Iļjas pārraudzībā

12.20 Mums B zonā Raineram ar Robertu arī smuka zivtiņa.

12.10. Ričardam ar Artjomu vēl trīs zivis maisos, copes turpina nākt.

Ričardu un Artjomu pieskatīja treneris Vitālijs

12.00 pusstunda līdz finaišam. Copes iet aktīvas, puiši velk zivis visās zonās. A zonā Dāvis ar Robertu ir sapratuši, kā jāmekšķerē šeit tieši šobrīd. Viņu taktika ir kaut kas līdz šim pavisam jauns. Forši, ka kaut cik laicīgi līdz tai ir izdevies nonākt.

10.20. U22 Čempionātā komandu ieskaite joprojām bez izmaiņām, Latvija saglabā 3. vietu. Artjoms ar Ričardu no rīta nosvēruši 11 zivis, nostiprinoties individuālās ieskaites vadībā.

Dāvim ar Robertu A zonā pa nakti izdevies vairākas zivis pieparkot, bet blakus esošajiem ungāriem arī. Joprojām atšķirība 20 kilogrami. B zonā saglabājusies 3.vieta.

9.50. Saskaitīti sieviešu čempionāta rīta svēršanas rezultāti. Latvija nostiprinās vadībā!!! Mūsu meitenēm tikai 5 punkti, uzvaras A un B zonās, otrā vieta C zonā! Otrā Rumānija, trešās lietuvietes.

Turklāt Darja ar Lindu ir ielauzušās arī individuālās ieskaites trijniekā, kamēr Inga ar Loretu saglabā savu otro vietu. Tiesa, tur vēl ir mazliet īkšķi jāpatur, atrāviens ir neliels.

Sestdeina 8.30. Aizvadīta pēdējā divu Pasaules čempionātu nakts Baļotes ezerā. Zivis ķērušās pa visu ezeru, tādēļ gaidām rīta svēršanas rezultātus, lai redzētu iespējamās izmaiņas tabulās. Pēdējā nakts šeit Baļotē mēdz izšķirt daudz ko, ne reizi vien ir redzēti strauji izrāvieni tieši pēdējo tumšo stundu laikā.

B zonas uzvarētājas Inga un Loreta pēdējā sacensību rītā.
Zane un Maija no sliktākā sektora aizcīnījās līdz 3. vietai zonā

Taču arī sestdienas rīts tradicionāli ir ražīgs, karpas ir kārtīgi sagaršojušās karpinieku piedāvātās barības. Šo kulinārijas brīnumu vērtība kāreiz ir tajā, ka pēc to ēšanas zivīm izdodas apēsto ātri pārstrādāt un apetīte tikai palielinās. Tādēļ pie daudzmaz stabiliem laikapstākļiem parasti sacensību laikā aug gan noķerto zivju apjoms, gan arī svars. Tādēļ vēl stingri turam īkšķus par mūsu meitenēm un puišiem, finišs 12.30.

22.50. Darjai ar Lindu BIG FISH!!! 18.570 kg! Apsveicam!!!

Pēc pazīmēm šī zivs ir Maiga, tā pati, kas pirms mēneša tika noķerta Copes Nams Kausā. Tad gan viņa svēra virs 20 kg.

Zīmīgi, ka tieši Linda Laskovska, toreiz pārī ar Loretu, pirms diviem gadiem notikušajā PČ Anglijā arī atzīmējās ar sacensību BIG FISH (lielāko zivi) ar skaistu Linear Fisheries kompleksā mītošo ezera rekordu. Un tagad Lindai Baļotes ezera rekordkarpa, lielākas par Maigu te pēdējo gadu laikā nav redzētas.

Papildus 18 kilogrami ir arī vērtīgs pienesums rezultātu tabulā, tie paceļ Lindu ar Lauru uz 1. vietu A zonā!

Lindai ar Darju 18.570 kg karpa
Pirmais kadrs, kas piektiedienas vakarā pamodina visu atbalsta grupu.

21.30. Puišiem arī noslēgusies svēršana. Joprojām izlase ir 3. vietā, individuāli Ričards ar Artjomu vadībā, bet rumāņu pāris mazliet pietuvojies.

21.00. Ir mūsu meitenēm joprojām 1. vieta tabulā! Rumānija pašreiz otrā, Lietuva trešā. A zonā Darja ar Lindu saglabā trešo pozīciju, B zonā Inga ar Loretu turas vadībā, C zonā Maija ar Zani otrās. Individuālajā ieskaitē Inga ar Loretu stabili otrās.

20.20 C zonā rumāņiem 3 zivis , Artjomam ar Ričardu tikai divas maziņas. Nogājienus, diemžēl, nesver

20.10 Ungāriem C zonā arī pavērusies cope, viņiem 6 zivis uz svariem.

19.45 Slovākiem C zonā pirmās trīs zivis.

19.35. Pie skaistas 7.3 kg zivs tikuši arī slovāku puiši B zonā

19.25 B zonā mūsu puišiem nosvērtas 5 zivis, blakus Francijai arī 5, bet francūžiem lielākas

18.45 Ja sportistam ar kātu ir jābrien iekšā un pašam jāņem zivs sačokā, to ērtāk ir pieparkot kaut kur ūdenī, lai ikreiz nav jāstiepj līdz.

18.40 Raineram ar Robertu B zonā piektā zivtiņa, arī krietni virs 3 kg

8.25. Kamēr sektoros esošie sportisti strādā, pārējie jaunieši joprojām aktīvi spotero konkurentus. Saņemt laicīgu un precīzu informāciju no tuvākiem un tālākiem kaimiņu sektoriem joprojām ir būtiski, jo karpu preferences te nepārtraukti mainās. Uz vienu ēsmu var dabūt 2-3 zivis un viss, tā pārstāj strādāt un jādarbina cita.

18.05. Otra divcīņa ir Lindai un Darjai ar blakus esošajām ukrainietēm. Pēc pusdienas svēršanas tagad rezultāts 2:0 mūsu labā. Trīs zivis arī Ingai ar Loretu un divas Zanei ar Maiju. Tikmēr Anglijas pāris esot izvilcis kaut ko uz padsmit kg, jāsagaida svēršana.

18.00 Burtiski pēc minūtes blakus esošie francūži atbild ar tādu pašu palielāka izmēra karpiņu. Rezultāts 4:4. Tādas mazās divcīņas varam novērot daudzās vietās ezerā.

17.50 Raineram ar Robertu pēc svēršanas jau ceturtā zivs. Turklāt šī ir tāda palielāka. Blakus tiešajiem konkurentiem francūžiem 3 zivis maisos

17.00. Maziem solīšiem, bet virzās uz priekšu mūsu meitenes. A zonā ukrainietes ir atstūmušas mūsu Darju un Lindu uz trešo vietu. Starpība gan ir tikai 4.5 kg. B zonā Inga ar Loretu turas vadībā ar 32 kg atrāvienu. C zonā klasi rāda Maija ar Zani, pacēlušās no briesmīga sektora jau uz 2. vietu zonā. Līdz pirmajai vietai gan ir ļoti tālu.

Tas viss kopā Latviju nostiprina pirmajā vietā kopvērtējumā! Mums 6 punkti, Rumānijai 8, bet trijniekā ielauzusies Ukraina kurai ir vienāds punktu skaits ar Lietuvu. Jāatzīmē, ka tendence pēdējā dienā strauji uzlabot rezultātus un izlauzties uz augšu Ukrainas karpu makšķerēšanas komandām ir raksturīga.

Mums ir ļoti cieši jātur īkšķi, lai atlikušajā laikā izdotos noturēt savu pozīciju. Individuālajā vērtējumā Inga ar Loretu ir otrās bez reālām iespējām pavirzīties augstāk

16.15. Nosvērti puiši jau sesto reizi. Joprojām netiekam augstāk, Latvija 3. vietā. A zonā Dāvis ar Robertu 4. vietā, līdz trešajā pozīcijā esošie ungāriem 13 kilogrami, turklāt ungāriem jau tagad vēl divas zivis maisos. Ungāri atraduši, ka viņu sektorā, kas ir malējais, jāķer no tuvās distances un copes aizgājušas. B zonā Rainers ar robertu turas trešie, viņiem padaudz zivju pazaudējas uz nogājieniem šodien. Līdz 2. vietā esošai Francijai pietrūkst 15 kg, kas ir sudraba medaļu jautājums. C zonā Ričards ar Artjomu turas vadībā ar 29 kg pārsvaru.

15.00 Lindai ar Lauru nosvērtas divas karpiņas pa 3.3 kg.

14.50 Maijai ar Zani sešas zivis jau maisos.

14.40 A zonā Ukrainai 10 zivis nosvērtas. Šīs meitenes strauji pietuvojas Lindai ar Lauru

13.30 mūsu puišiem B zonā viena zivs maisā. Viena arī Ingai ar Loretu. Toties viena no Maijas/Zanes karpām ir paliela, virs 6 kg varētu būt.

Sieviešu B un C zonās copes ir stipri pieklusušas, kas ir mazliet stresaini.

A zonā mūsu meitenēm ir divas, bet blakus ukrainietēm septiņas

13.10 Ričardam ar Artjomu pēc neliela klusuma copes atsākušās, 3 zivis maisos.

13.00 ir arī pozitīvi sportiskas cīņas piemēri šajā čempionātā. Piemēram, anglietēm C zonā zivs sāpinās ar visām blakus stāvošo lietuviešu auklām. Pēc ilga un gara cīniņa zivs tomēr tika dabūta laukā, tomēr tas notika tiesnešu acu priekšā. Noteikumos ir teikts, ka zivs šādā veidā pienāktos lietuvietēm. Taču, lai izvairītos no gariem skandāliem un diskusijām, komandas pašas vienojās par kompromisu un noķerto zivi turpat uz vietas atlaida. Fair play.

12.00 ir duplets Zanei ar Maiju

10.15. Samērā karstas diskusijas kapteiņu sapulcē par vairākiem konstatētiem pārkāpumiem. Vienmēr jau gribas, lai čempionāts norisinātos draudzīgā atmosfērā, taču situācijai tabulā saasinoties un komandām apzināti vai uz noguruma fona pārkāpjot sīkākus vai svarīgākus noteikumu punktus. Visiem dalībniekiem ir iespējas fotografēt un filmēt, tiesnešiem fiksēt. Taču ir jāsaprot, ka pēc nolikuma pārkāpumus analizē un sodus piešķir žūrija, bet pie tās vērsties var tikai tiesnesis. Visām pārējām diskusijām ir rekomendējošs raksturs

9.40. Latvija pirmajā vietā sievietēm pēc šīrīta svēršanas! Nakts ir bijusi ražīga visiem mūsu pāriem. A zonā Darja ar Lindu pacēlušās uz 2. vietu zonā, Inga ar Loretu ir stabilā vadībā B zonā, Maija ar Zani izdevies pakāpties uz 3. vietu zonā. Turklāt gan A, gan C zonās ir pavisam neliela atšķirība ar vēl solīti augstāk. Individuāli Inga ar Loretu ir otrās, līdz zeltam starpība 28 kg. Turam īkšķus!

9.15. Nakts pagājusi bez gaidītā negaisa, tikai lietus pamērcēja ezeru un sportistus. Pēc rīta svēršanas U22 puišiem Latvija joprojām 3. vietā. Individuāli Ričards ar Artjomu turpina atrauties no sekotājiem.

9.05. Mūsu puišiem A zonā pa nakti 3 zivis un tagad vēl duplets pacelts. Tikmēr lietuvietēm, kas kaimiņos Ingai, pa nakti 8.37 kg.

9.00 Lindai ar Darju nakts aktīva, lielākā no zivīm 5.480 kg.

23.40 Pamazām lomos sāk parādīties arī lielākas zivis. Te Velsas komanda ar 7.34 kg karpu

20.10. Baļotes ezers ir palicis pavisam kluss, vēja nav un nekādu negaisa varbūtību gaisā nejūt. Vien brīžiem te te, te tur aizbrauc kāda makšķere.

20.05. Ir arī šī vakara tabulas dāmu čempionātā. Arī te Latvija joprojām 3. vietā, un arī ļoti cieši ar vadībā esošajām Rumāniju un Lietuvu.

A zonā Darja ar Lindu ir 4. vietā ar 14.2 kg. B zonā Inga ar Loretu ir pārliecinošā vadībā ar 45 kg. C zonā Zanei ar Maiju 4. vieta ar 14.7 kg.

Individuālajā vērtējumā Ingai ar Loretu joprojām 2. vieta, bet starpību ar rumāņu pāri ir izdevies sadeldēt. Turklāt mūsu meitenēm ir zivis arī jau pēc svēršanas, bet rumānietēm trakais skrējiens ir piebremzējies.

20.00 Noslēgusies šī vakara svēršana U22 čempionātā. Kopvērtējumā joprojām esam 3. vietā, bet jau nedaudz tuvāk otrajā vietā esošajai Francijai. Pirmie rumāņi, pagaidām ļoti pārliecinoši.

A zonā mums pagaidām bēdīgi, Dāvim ar Robertu viena zivs un 4. vieta. B zonā situācija uzlabojas, Rainers ar Robertu ar 11.7 kg zivju ir 3. vietā un arī viņiem jau ir zivis pēc svēršanas. C zonā Ričards ar Artjomu ir vadībā, bet blakus esošie rumāņi nav vēl pietiekoši tālu. Individuālajā vērtējumā arī Ričards ar Artjomu turas vadībā.

19.00 Pa vienai divām zivīm ir visām trim mūsu meiteņu komandām. Gaidām svēršanu, kas tūlīt sāksies.

18.15 Mūsu meitenēm A zonā maiņa. Lauru nomaina 2022. gada sudraba medaļniece individuālajā ieskaitē Linda Laskovska. Novēlam

Lindai veiksmes!

18.15 Daži no mūsu sāncenšiem jauniešu čempionātā

18.10 Vēl viena zivs, šoreiz jau ap 5 kg Raineram ar Robertu B2 sektorā.

17.15. Ir mums divas zivtiņas arī B zonā! Kā stāsta šīs komandas treneris Iļja, pastrādāts ir krietni, eksperimentējot visādos veidos. Tagad visas mūsu komandas ir nost no nulles. Lielais negaiss vēl nav klāt, bet visi to gaida. Tas noteikti sajauks kārtis un galvas gan sportistiem, gan zivīm. Pateicoties daudzu gadu pieredzei mūsu kapteiņiem ir zināšanas par to, ko karpas dara mežonīga negaisa gadījumā šai ezerā. Šobrīd šī zināšana tiek likta lietā gatavojoties naktij. Tāds ir Baļotes ezers, te var divas dienas sektorā nenotikt nekas un trešajā viss strauji mainās un ir 30 zivis maisos.

Ceturtdiena 16.00.

Nu ko, trešdaļa no 72 stundu maratona ir aizritējusi. Kādam vieglāka, kādam izaicinājumu un stresa bagātāka, šobrīd tā vislabāk atspoguļojas tabulās.

Jauniešu U22 čempionātā A zonā mūsu Dāvim Kozlovam un Robertam Krauklim viena zivs, kas dod 4. vietu zonā. B zonā startējošajiem Raineram Jirgenam un Robertam Lignickim pagaidām nulle zivju, kas dod 3.-5.vietu. Toties A zonā Ričards Milašs ar Artjomu Nečepurenko ir stabilā vadībā ar 12 zivīm un gandrīz 40 kilogramiem. Tuvākie sekotāji ir francūži ar 14 kilogramiem. Kopvērtējumā Latvijai tas dod 3. vietu. Individuālajā ieskaitē Ričards ar Artjomu ir absolūtā vadībā ar 3 kg pārsvaru pār rumāņu pāri no B zonas. Pagaidām.

Sieviešu čempionātā arī norisinās saspringta cīņa. A zonā mūsu Darja Ramza un Laura Spēlmane šobrīd ir ar divām zivīm 5. vietā. B zonā mums startē Inga Pīlādze un Loreta Birzule, viņām jau 10 zivis un 1. vieta tabulā. Savukārt C zonā Latviju pārstāv Zane Zauere un Maija Miezīte, viņām šobrīd 4 zivis un 4. vieta tabulā. Kopvērtējumā tas Latvijai dod 3. vietu. Vadībā Rumānija, seko Lietuva.

Individuālajā ieskaitē Inga ar Loretu pagaidām 2. vietā, kamēr rumānietēm jau 65 kg - divreiz vairāk kā mūsu vadošajam pārim.

Priekšā aizraujošas gandrīz divas diennaktis. Tuvojošās vētra liek minēt un prātot, kā tiks ietekmēta zivju uzvedība, vai tās mainīs savas lokācijas vietas un, ja jā, tad uz kurieni. Turpinām sekot līdzi un turēt īkšķus!

Pirmās dienas reportāža, foto un video šeit

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager