Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Labu apetīti! | 30.jūlijs 2024, 21:21 | 1 komentārs | 594 skatījumi

Ķīšu zupa

Manā bērnībā, kas pagāja Daugavas krastos pie Rīteriem, ķīsis bija viena no biežākajām viešņām manā zivju groziņā. Protams, pirmajā vietā bija asari un plauži. Laiks kā upe ir aizvijies, un daudz kas nu ir mainījies – tagad noķert ķīsi ir liels retums! Taču zupa no ķīšiem ir visgardākā un zivju zupu sarakstā ir numur 1! Tāpēc, ja tev pēkšņi uzsmaida Neptūns vai arī tirgū ieraugi ķīšus, iesaku pagatavot šo gardo ēdienu.

Sastāvdaļas:

  • 200–500 g ķīšu
  • 200 g burkānu
  • Sīpols
  • 4–6 vidēji kartupeļi
  • Dilles
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari
  • Koriandra sēklas
  • Sāls

Gatavošana:

  • Ķīšiem izņem iekšas un noskalo. Zvīņas atstāj.
  • Liek vārīties aukstā ūdenī. Var vārīt tāpat vai arī zivis ieliek marlē un tad liek ūdenī.
  • Noņem pirmās putas, pieliek klāt dilles un pārējās garšvielas.
  • Kad sāk burbuļot, nogriež mazāku uguni un vāra apmēram 15–20 minūtes.
  • Izņem zivis ārā no katla un noliek atdzesēties.
  • Katlā ieber apceptus sagrieztus vai sarīvētus burkānus, sagrieztus kartupeļus un apceptu smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno arī sāli un melnos piparus.
  • Kad ķīši atdzisuši, atdala filejas no asakām.
  • Zupu vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, tad pievieno ķīšu gaļu un vāra vēl 5 minūtes.

Viss – ir gatava viena no latviskās virtuves gardākajām zupām, kuru aprakstījis jau Jānis Jaunsudrabiņš savās makšķerēšanas piezīmēs! Labu apetīti!

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
daddy_j

Jāa... ķīsis jebkurai zivju zupai iedod īpašu garšu!!

par to gaļu - "atdala filejas no asakām", vispār jau ķīšus vairāk izspļauda, nekā apēd!! :) bet buljons tiešām lielisks sanāk!!

1.aug Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager