Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Manā bērnībā, kas pagāja Daugavas krastos pie Rīteriem, ķīsis bija viena no biežākajām viešņām manā zivju groziņā. Protams, pirmajā vietā bija asari un plauži. Laiks kā upe ir aizvijies, un daudz kas nu ir mainījies – tagad noķert ķīsi ir liels retums! Taču zupa no ķīšiem ir visgardākā un zivju zupu sarakstā ir numur 1! Tāpēc, ja tev pēkšņi uzsmaida Neptūns vai arī tirgū ieraugi ķīšus, iesaku pagatavot šo gardo ēdienu.
Sastāvdaļas:
Gatavošana:
Viss – ir gatava viena no latviskās virtuves gardākajām zupām, kuru aprakstījis jau Jānis Jaunsudrabiņš savās makšķerēšanas piezīmēs! Labu apetīti!
Jāa... ķīsis jebkurai zivju zupai iedod īpašu garšu!!
par to gaļu - "atdala filejas no asakām", vispār jau ķīšus vairāk izspļauda, nekā apēd!! :) bet buljons tiešām lielisks sanāk!!