Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 12.augusts 2024, 01:03 | Komentēt | 586 skatījumi

Divi vienkārši smēriņi

Tuvojas svētku laiks, tāpēc piedāvāju divas vienkāršas, ātri pagatavojamas un fantastiski gardas zivju pastētes jeb smēriņus. Tos var likt uz maizes vai pasniegt sāļajos groziņos.

Sardīņu pastēte

Šī neticami garšīgā un vienkāršā franču sardīņu pastēte jau daudzus gadus pārsteidz manus viesus. Recepte ir uzvarējusi konkursā, turklāt ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama.

Sastāvdaļas:

  • 1 bundžiņa sardīņu eļļā
  • 2 vārītas olas
  • 100 g kausētā siera
  • 2 ēd.k. majonēzes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Nolej no sardīnēm eļļu, notīra olas un pārgriež uz pusēm.

Ieliek zivis un olas blenderī, pievieno kausēto sieru, majonēzi, sāli, ķiploku un melnos piparus. Visu sablenderē viendabīgā masā un pārliek stikla burkā vai bļodiņā.

Viss – pastēte ir gatava!

Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem, aprasināt ar citrona sulu.

Viltotais kaviārs

Piedāvāju izmēģināt spēli ar garšām – gluži kā molekulārajā virtuvē. Šī ir uzkodas recepte, kas garšos pēc sarkanajiem lašu ikriem, taču – ikru tur nebūs. Rezultāts ir ļoti garšīgs. Visi, kas to ir degustējuši, ir bijuši sajūsmā un domājuši, ka ēd sarkanos ikrus.

Sastāvdaļas:

  • 250 g siļķes
  • 2–3 burkāni
  • 100 g kausētā siera
  • 70 g sviesta

Pagatavošana:

Ņem veselu siļķi un iztīra asakas.

Burkānu ietin folijā un cepeškrāsnī sautē 40 minūtes. Burkānu var arī vārīt, taču man labāk patīk sautēts, tad tajā paliek vairāk garšas un nav tik ūdeņains.

Siļķi un burkānu sablenderē, pievieno sviestu un kausēto sieru. Visu labi samaisa.

Viltotais kaviārs ir gatavs!

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager