Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Tuvojas svētku laiks, tāpēc piedāvāju divas vienkāršas, ātri pagatavojamas un fantastiski gardas zivju pastētes jeb smēriņus. Tos var likt uz maizes vai pasniegt sāļajos groziņos.
Sardīņu pastēte
Šī neticami garšīgā un vienkāršā franču sardīņu pastēte jau daudzus gadus pārsteidz manus viesus. Recepte ir uzvarējusi konkursā, turklāt ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Nolej no sardīnēm eļļu, notīra olas un pārgriež uz pusēm.
Ieliek zivis un olas blenderī, pievieno kausēto sieru, majonēzi, sāli, ķiploku un melnos piparus. Visu sablenderē viendabīgā masā un pārliek stikla burkā vai bļodiņā.
Viss – pastēte ir gatava!
Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem, aprasināt ar citrona sulu.
Viltotais kaviārs
Piedāvāju izmēģināt spēli ar garšām – gluži kā molekulārajā virtuvē. Šī ir uzkodas recepte, kas garšos pēc sarkanajiem lašu ikriem, taču – ikru tur nebūs. Rezultāts ir ļoti garšīgs. Visi, kas to ir degustējuši, ir bijuši sajūsmā un domājuši, ka ēd sarkanos ikrus.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Ņem veselu siļķi un iztīra asakas.
Burkānu ietin folijā un cepeškrāsnī sautē 40 minūtes. Burkānu var arī vārīt, taču man labāk patīk sautēts, tad tajā paliek vairāk garšas un nav tik ūdeņains.
Siļķi un burkānu sablenderē, pievieno sviestu un kausēto sieru. Visu labi samaisa.
Viltotais kaviārs ir gatavs!
Labu apetīti!