Jaunos čempionus pozēt māca PČ bronzas medaļas īpašnieks vecmeistars Uģis Nuķis
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 24.augusts 2024, 11:06 | Komentēt | 1105 skatījumi

LČ karpu makšķerēšanā jauniešiem

Baļotes ezerā 23.-25. augustā risinās Latvijas čempionāts karpu makšķerēšanā jauniešiem U18 grupā. Sacensībās piedalās 10 jauniešu komandas, bet maču garums noteikts 48 stundas. Piedāvājam teksta/foto tiešraidi no Baļotes ezera.

Svētdiena 15.00

Otrā nakts nesa vēl nedaudz lielāku aktivitāti sektoros un tai sekoja arī izmaiņas vadošajā trijniekā. Copes Nams Juniori gan savas malējā sektora priekšrocības izmantoja līdz galam, turpināja vilkt un finišēja ar cienījamu 166 kg rezultātu tabulā. Lielo vīru sacensībās tas ir tāds vidējs rezultāts, kas liecina par to, ka augt un tiekties ir kur. Šai pašai komandai arī sacensību lielākās zivs balva par noķerto karpu 12.55 kg vērtē. Daudzām vīru komandām Baļotes ezerā vēl nav izdevies uzrādīt tādu pašu ciparu.

LČ karpu makšķerēšanā labākās komandas

Uz otro vietu ar ļoti strauju izrāvienu pēdējās nakts un pēdējā rīta laikā pacēlās komanda IvoRol Fishing Team (Ivo Spalviņš un Rolands Bogfanovičs). Savām pirms tam izvilktajām 4 zivīm šie puiši pieplusoja vēl 14 (!) un godam saņēma Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tabulā viņiem gandrīz 60 kg.

Vēl par 7 kg mazāk trešās vietas un bronzas medaļu ieguvējiem Energy Carp 2 komandai.

Kopumā var teikt, ka čempionāts sanāca kā laba skola gan dalībniekiem, gan viņu atbalstītajiem un organizatoriem. Varam būt lepni, ka esam viena no pavisam nedaudzajām valstīm pasaulē, kur šāda ranga meistarsacīkstes notiek. Tas noteikti ir ļot jaudīgs pamats mūsu sportiskajiem sasniegumiem nākotnē.

Sestdiena 23.00

Kā jau tas karpu copē ierasts, zivis labprāt atsaucas uz iebarošanu un sāk ķerties arvien aktīvāk. To labi nodemonstrēja šī vakara svēršana, kad tiesnešiem darba jau bija vairāk. Gandrīz visas komandas jau nomukušas no nulles, bet vadošajam pārim jau 24 zivis kontā.

Pēc vakara svēršanas vadībā joprojām Copes Nams Juniori. Uz otro vietu pacēlušies Mega Zakorm (Jaroslavs Jeršovs un Maksims Borovkovs). Tiesa, noķert līderus būs ļoti grūti, starpība ir palieliela. Trešie ar visām iespējām pa nakti pakāpties augstāk šobrīd ir komanda Energy Carp 2. Turam īkšķus!

Sestdiena 10.00

Pasākuma atklāšana sanāca visnotaļ svinīga, jo čempionāta atbalstītāji bija sarūpējuši pulka inventāra un barības, ar ko jaunos karpiniekus nodrošināt šajā divu diennakšu maratonā.

Pēc sektoru izlozes jaunieši devās iekārtot nometnes, bet līdz ar starta signālu sākās sektoru grunts izpēte, iebarošana un pati makšķerēšana.

Dalībnieku sastāvs ir visnotaļ raibs. Te redzam gan zināmu karpinieku jaunākās atvases, gan arī līdz šim neredzētas sejas un uzvārdus. Dažiem no sportistiem Baļotes ezers ir pazīstams, citi šeit ir pirmo reizi. Taču jārēķinās, ka ezers dažādos sektoros ir ļoti dažāds un tas, ka esi veiksmīgi makšķerējis vienā vietā, vēl nenozīmē, ka tikpat sekmīgs būsi citā. Šeit ir jāprot atrast pareizos punktus, kuros karpas ķeras daudz aktīvāk nekā čikāgā. Kaut gan arī tai ir savs laiks un savas situācijas.

Pēc pirmās svēršanas vadībā ar divām noķertām karpām izvirzījās komanda Copes Nams Juniori ar Kristeru Ernestu Zīli un Adrianu Klaku sastāvā. Sestdienas rītā šie puiši jau nodeva svēršanai vēl 5 karpas, nostiprinoties stabilā vadībā un piesakot savas pretenzijas uz čempionu titulu. Izloze šai komandai ir bijusi veiksmīga, noliekot tos malējā sektorā, kas vienmēr dod papildus priekšrocības. Tomēr šīs priekšrocības vēl ir jāprot izmantot.

Pagaidām otro un trešo vietu tabulā ieņem komandas Banāni (Domeniks Goveiko un Miks Joliāns) un Energy Carp 2 (Kristers Miglāns un Emīls Abatnieks). Šiem pāriem pa divām zivīm un tas nozīmē, ka pozīcijas var vēl pamainīties. Turam īkšķus, finišs svētdienas rītā.

Pilna sacensību tabula šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/16LySYQCGlrNEOb4XTu-JJqvoppym5IUeDUK2wmezTNw/edit?gid=258364220#gid=258364220

LČ karpu makšķerēšanā jauniešiem U18 rīko LKMA un LMSF, atbalsta CopesLietas, NGT Latvia, Boilie Lab, Baļotes ezers

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager