Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 3.septembris 2024, 01:10 | 1 komentārs | 1585 skatījumi

Latvija startē PČ karpās. Teksta tiešraide. Otrdiena

20.30 Pasaules Čempionāna atklāšanas ceremonija ir noslēgusies! Rīt starts 11.30 pēc Latvijas laika. Žmiedzam īkšķus!

17.00 Rītdienas plāns ir Saivis ar Jozi A zonā Lapovac ezerā, B zonā Šandoras ezerā startēs Ričards ar Emīlu. C zonā tai pašā Šandorā redzēsim Iļju pārī ar Aleksandru. Vitālijs un Raivo paliek rezervē un mainīsies tur, kur pēc tā būs nepieciešamība

Ezeru sektoru kartes

14.00 Zināmi pirmās izlozes rezultāti. Saivis ar Jozu būs Lapovec ezerā, pārējie attiecīgi lielajā dīķī. Kaut kādas prognozes no šī izdarīt vēl pāragri, jo dažādi ezera stūrī strādā atšķirīgi. Rīt no rīta zināsim sektorus.

Latvijas izlase

Latvija šogad būs pārstāvēta pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā 14. reizi. Augstākais panākums komandu vērtējumā līdz šim – bronzas medaļas 2011. gadā Itālijā. Pagājušajā gadā Francijā mums izdevās izraut 9. vietu 32 komandu konkurencē. Kopumā esam 17. vietā globālajā reitingā, kurā kopā šobrīd ir pārstāvētas nu jau 39 valstis. Paredzams, ka šogad pievienosies vēl.

Reitingu šeit pieminām ne velti. Savā nesenajā intervijā CopesLietām FIPSed boss Klaudio Hugo Meteoli atklāja, ka visticamākais nākotnes scenārijs pasaules čempionātiem karpu makšķerēšanā, kuriem arvien grūtāk ir atrast pietiekoši lielas ūdenstilpes, kurās izvietot pastāvīgi augošo komandu skaitu, ir visu valstu sadalīšana divās līgās.

Loģiski, ka dalīšana notiktu pēc reitinga. Mums tas nozīmē, ka iespējamība iekļūt vienā vai otrā līgā ir samērā līdzīgas, esam kopējā tabulā aptuveni pa vidu. Kurā gadā šāda dalīšanās varētu notikt, vēl nav nolemts, taču skaidrs ir viens – mums ir jāizmanto katra iespēja pacelties reitinga tabulā vismaz līdz 15.-16. vietai, lai nodrošinātu sev vietu augstākajā līgā. Jo vēlāk pārcelties no zemākās uz augstāko būs daudzkārt sarežģītāk.

Mūsu tuvākie konkurenti minētajā cīņā ir Austrija. No šīs komandas mūs šķir 16 punkti. Tas ir daudz, jo viens punkts ir atbilstošs vienai vietai viena gada čempionātā. Savukārt aiz mums ir Spānija un Moldova. Šīm valstīm pietrūkst vien pa punktiņam, lai mūs apsteigtu. Tādēļ šajā čempionātā šīm trim komandām jāpievērš īpaša uzmanība!

Izlases sastāvs

Mūsu valsts izlases sastāvs šogad ir jaudīgs, apvienojot sevī starptautisku sacensību pieredzi, prasmi ķert īpaši lielas zivis un jaunības azartu. Latviju Horvātijā pārstāvēs 8 sportisti:

Iļja Ibatuļins, 1. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Amigo Carp, bronzas medaļnieks individuālā ieskaitē PČ 2017. gadā, vairākkārtējs Latvijas čempions, trīskārtējs IronMan uzvarētājs, Latvijas spēcīgākais tālmetējs. FIPSed pasaules individuālajā rangā Iļja ieņem augsto 5. vietu. Iļjas personiskais rekords ir 21.7 kg karpa.

Vitālijs Ņečepurenko, 1. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Amigo Carp, bronzas medaļnieks individuālā ieskaitē PČ 2017. gadā, vairākkārtējs Latvijas čempions, FIPSed pasaules individuālajā rangā Vitālijam 14. vieta. Viņa personiskais rekords ir 20 kg karpa.

Aleksandrs Batars. 4. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Saluds. Pasaules čempionātos piedalīsies trešo reizi. Aleksandram šobrīd 202. vieta pasaules reitingā. Viņa personiskais rekords ir 19.1 kg karpa.

Raivo Antrops, 5. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Barons Baits. Pasaules čempionātos piedalīsies otro reizi. Raivo šobrīd 383. vieta pasaules reitingā. Viņa personiskais rekords ir 22.3 kg karpa.

Jozs Grušs, Latvijas oficiālā karpas rekorda īpašnieks, 15. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Carp Stalker. Pasaules čempionātos piedalīsies pirmo reizi. Viņa personiskais rekords ir 34 kg karpa.

Saivis Rancāns, Latvijas oficiālā karpas rekorda līdzīpašnieks, 15. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Carp Stalker. Pasaules čempionātos piedalīsies pirmo reizi. Viņa personiskais rekords ir 22.55 kg karpa.

Ričards Milašs, 14. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Amigo Carp NGT, 2024. gada pasaules čempions U22 grupā individuālā ieskaitē, bronza komandu ieskaitē. Bronzas medaļas ieguvējs 2024. gada LČ pieaugušajiem. Pasaules čempionātos piedalīsies otro reizi. Ričarda personiskais rekords ir 16.7 kg karpa.

Emīls Rudzītis. 22. vieta Latvijas reitinga tabulā ar komandu Energy Carp.

Viņa personiskais rekords ir 17.2 kg karpa

Kapteiņi

Guntis Lavrenovs, ar komandu Boilie Lab piedalījies vairākos starptautiskos turnīros. 2024. gada Pasaules čempionāta karpu makšķerēšanā sievietēm zelta medaļas ieguvējs kā komandas treneris. Pasaules čempionātos piedalīsies otro reizi.

Vadims Ļeļikovs, ar komandu Boilie Lab piedalījies vairākos starptautiskos turnīros. 2024. gada Pasaules čempionāta karpu makšķerēšanā sievietēm zelta medaļas ieguvējs kā komandas treneris. Pasaules čempionātos piedalīsies otro reizi.

Kā CopesLietām apliecināja LKMA vadība, komandas sastāva veidošanā ievērots reitinga princips, bet vairāki pēc reitinga augstākās pozīcijās esoši sportisti no starta izlases sastāvā šogad atteikušies.

Treniņi

Šogad Latvijas čempionāta tabula tika pakārtota tam, lai treniņiem Horvātijā būtu iespējams atvēlēt adekvātu laika daudzumu. Pēdējos gados strauji augot komandu konkurētspējai, arvien lielāku nozīmi rezultāta izcīnīšanā spēlē treniņprocess. Ir jāapzinās, ka cope Horvātijā un cope Baļotes ezerā ir divas atšķirīgas pasaules. Nav iespējams uz globālās skatuves sasniegt cienījamu rezultātu, neapgūstot makšķerēšanu visdažādākajos ūdeņos un klimata apstākļos. Jo īpaši liela uzmanība ir jāpievērš tieši copes niansēm siltajās zemēs, kur karpu dzīves cikls būtiski atšķiras no tā, kāds tas ir pie mums. Bez tam atsevišķos ūdeņos, kur mīt īpaši lielas un pieredzējušas zivis, jāizstrādā taktika tieši šo zivju copē, kas var būtiski ietekmēt rezultātu.

Iepriekšējos gados ar skaudību varējām vērot, kā uz PČ atklāšanu ierodas, piemēram, mums draudzīgās Lietuvas un Ukrainas izlases pēc gandrīz mēnesi ilgiem treniņiem sacensību ūdeņos. Taču ar katru gadu mūsu iespējas un gatavība ieguldīties treniņprocesā ir augusi, un pagājušajā gadā izcīnītā augstā 9. vieta apliecina arī to.

Šogad izlase treniņos aizvadījusi gandrīz 2 nedēļas. To laikā gan zivtiņas ir paķertas, gan šādas tādas atklāsmes nākušas. Plāns ir sastādīts, bet cik daud no tā izdosies realizēt, rādīs šī nedēļa. Jau rīt starts, turam īkšķus!

Par čempionāta ūdeņiem vairāk lasi šeit

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
BAigars

Interesanti gan kā Latvijas reitinga lejasgala komanda var iekļūt PČ sastāvā, ja virs tās ir vēl 12 citas, stipri konkurētspējīgākas komandas ar daudz stabilākiem rezultātiem. Protams, skaidrs, ka finanses nosaka daudz, ja tu visai delegācijai vari uzsaukt mēnesi garus treniņus, tad varbūt tas attaisno švakas komandas ņemšanu kā rezervistus, bet citādāk!?

Pārējās 3 gan objektīvi. Latvijas neapšaubāmi spēcīgākā komanda, Latvijas labākā jauniešu komanda un komanda, kura ir stabila vērtība un vienmēr medaļās jau kopš Karas laikiem.

Lai izdodas, cerams rezervistu maciņa biezums būs devis kādu pienesumu šim, lai nebūtu pārmetumu, ka mājās paliek 12 labākas komandas.

3.sep Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager