Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 4.septembris 2024, 11:18 | Komentēt | 2204 skatījumi

Latvija uzsāk cīņu karpu PČ. Teksta tiešraide. Trešdiena.

21:00 Ir pirmās svēršanas rezultāti. Latvijai, kā zināms, nulles visās trīs zonās. Citām valstīm ir gājis jautrāk, un pirmais trijnieks uz šo brīdi ir pavisam neierasts. Vadībā Beļģija, otrā Bosnija Hercogovina, trešā Vācija.

Lapovac ezerā pirmā puszona visa bez zivīm, otrajā (mūsējā) zivis ir jau minētājiem spāņiem un viena karpiņa otrā zonas galā Vācijai. Jau ir skaidrs, ka katra zivs šajā zonā var būt zelta vērtē.

B un C zonās dažām komandām ir pa zivtiņai vai divām, nekādus tālejošus secinājumus no tā visa pagaidām izdarīt nevar. Acīmredzami ir tas, ka šajā dīķī visas zivis ir šokā no milzīgā auklu daudzuma un sagājušas centrā, kur makšķernieki netiek tām klāt. Tādēļ te pagaidām taktika ir skaidra - tie, kas metīs vistālāk, kaut kādas copes var salasīt.

19:30 Pirms nakts arī Lapovec ezers tiek aktīvi barots.

18:40 Tādas zivis arī te dzīvo.

18:00 A zonā visos sektoros klusums. Mūsu puišiem sektorā pamazām atklājas ķērāji. Plāns ir atbilstošs treniņos atklātajam, viss vēl priekšā.

16:30 C zonā Iļjam ar Sašu interesants sektors. Tuvajā distancē tas pats pusotra metra dziļums, bet tālāk paliek seklāks un līdz ar 200 metru robežu ir zāļu sala. Grunts ir ļoti mīksta un montāžu pēc metiena ierauj ļoti dziļi. Labā ziņa ir tā, ka uz šo dīķa stūrī pūš vējš, kas varētu nozīmēt ar skābekli bagātāku ūdeni. Kopumā puišiem noskaņojums labs, atliek vien strādāt. Tā kā zivtiņa šajā ezerā ir mazāk ķerta, to noteikti vajag dūšīgi barot.

15:00 B zonā mūsu kaimiņiem francūžiem un rumāņiem pa zivtiņai. Ričardam ar Emīlu pagaidām nekā. Sektorā dziļums ap pusotru metru, zivis pa kādai parādās. Strādāšanas vaina.

14:05 un arī trešā karpa spāņiem A28 sektorā. Copē viņi aptuveni 50 metru distancē, bez barošanas, tikai ar lieliem PVA maisiņiem.

13:57 Spāņi vēl nebija dabūjuši zivi tīkliņā, kad aizbrauc otrs kāts. Vīri aukstasinīgi tiek galā ar pirmo un ķeras pie otras zivs izvilkšanas. Pirmā izskatās uz padsmit kg.

13:55 Dažas minūtes pēc starta Spānijai A28 jau pirmā cope.

13:30 Ir starts, varam sākt turēt īkšķus.

13:00 Mūsu A17 sektora dziļumu karte

13:00 Lapovec ezerā daudzu sektori ir koku ēnā, kas dzīvi padara nedaudz vieglāku. Mūsu konkurentiem no Austrijas A27 sektors izskatās perspektīvs.

12:50 Otra nopietna atšķirība starp abiem ezeriem ir tā, ka Lapovec ir tradicionāli ļoti apmakšķerēts. Te ir daudz sektoru, kuros ikdienā karpu makšķerēšana notiek ļoti aktīvi. Tā kā ezerā ir ļoti daudz ķērāju, tie visi ir pilni ar norautām auklām un pavadām. Kaut kur kaut kas esot pirms čempionāta patīrīts, bet paļauties uz to nevar. Katrā ziņā šeit ļoti lielu lomu spēlēs spēja pēc iespējas ātri un precīzi nolasīt sektoru.

Otra nianse ir tā, ka zivis šeit ir ļoti pieredzējušas. Tradicionāli siltām zemēm tas nozīmē bailes no liela barības daudzuma. No otras puses, apēst jau zivis var daudz. Trešā atšķirība ir tajā, ka zivis šeit ir lielākas. Tas nozīmē ne tikai to, ka tās būs grūtāk pierunāt uz copi, bet arī to, ka būs grūtāk izvilkt cauri zemūdens ķērājiem.

Šandor ezers, savukārt, ir ļoti "jauns". Te sacensības un makšķerēšana tiek organizēta pavisam nesen. Tas nozīmē, ka zināšanas par sektoru īpatnībām nav ne mājiniekiem horvātiem, ne tām tuvu kaimiņos esošajām valstīm, kas te mēdz atbraukt patrenēties. Kopīgā iezīme ir tā, ka abos ezeros ir liela amūru proporcija. Šīs zivs ķeršanā ir savas nianses un sacensībās nereti vislabākos rezultātus uzrāda tie, kas savu taktiku fokusē tieši uz amūru ķeršanu. Savukārt tie, kas plāno ķert vienlaikus gan karpas, gan amūrus, visbiežāk paliek tabulas lejasgalā.

Kā būs šoreiz, rādīs laiks. Līdz startam vēl pārdesmit minūtes.

12:00 Mūsu sektors Lapovac ezerā. Treniņos mūsu puiši stāvēja tepat blakus, kur tagad ir A 18. Tur ir ļoti daudz zemūdens krūmu. Mūsu sektorā ir tīrāks, bet precīzi nezinām, cik un kur. Ne visai labi ir tas, ka mums ir jācīnās puszonā no A17 līdz A30 un te ir vairāki ļoti zivīgi sektori.

9.20 A zonā mums ir malējais sektors. Blakus Gruzija. B zonā mums kaimiņos Francija un Rumānija. Tur būs sarežģīti. C zonā mums kaimiņos Skotija un Nīderlande. Tas, savukārt, nav slikti.

9.00. Esam tikuši līdz izlozes rezultātam. A zonā esam 17. sektotā, B zonā 11. sektors, C zonā 3. sektors.

Šodien sākas PČ karpu makšķerēšanā sacensības. Šandor dīķī un Lapovec ezerā ir totāls bezvējš un absolūts karstums. Gaisa temperatūra solās būt krietni virs 30. Ūdens silts, virs 25 grādiem. Vienīgi Lapovec ezera dziļumos varētu būt vēsāks. Mūsu komandā noskaņojums kaujiniecisks, notiek gatavošanās startam.

Par mūsu izlases gaitām Horvātijā vairāk info šeit

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager