Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.septembris 2024, 09:33 | Komentēt | 2512 skatījumi

Latvija turpina cīņu PČ karpās. Teksta tiešraide. Ceturtdiena

23.00. Apkopoti šī vakara rezultāti. Horvātija ir vadībā, taču tikai par punktiņu vairāk ir Beļģijai. Vēl pāris punktu vairāk ir Moldovai un Kazahstānai. Seko Lietuva un Slovēnija. Jāatzīst, ka Moldovu pirms pāris gadiem Ungārijā jau redzējām uz pjedestāla. Toreiz gan tā šķita ļoti liela nejaušība, taču šī jau ir otrā reize, kad šai izlasei izdodas uzrādīt cienījamu rezultātu. Beļģiju un Kazahstānu gan tabulas augšgalī nav izdevies redzēt sen.

Tiesa, sacensības ir vēl tikai pusē un daudz kas vēl var pamainīties. Neviena no vadībā esošajām komandām nevar būt droša par savu rezultātu. Lielākajam vairumam dalībnieku pagaidām vēl ne tuvu nav izdevies atkost savus sektorus un noķerto zivju skaits pagaidām ir neliels. Arī mūsējiem vēl ir iespējas, pagaidām gan esam 25. vietā, bet mums jau ir zivs klāt C zonā. Turam īkšķus!

22.00 Jauna izmaiņa noteikumos šajā čempionātā tika ieviesta attiecībā uz skatītājiem un dalībnieku klātbūtni sektoros. Papildus jau mums zināmajām divām lentām uz zemes, kas ierobežo sektoru, kurā atrodas sportisti un viens kapteinis plus papildus divus metrus platu joslu presei (ar sportistu atļauju), tagad ieviesta trešā lenta, aiz kuras drīkst atrasties skatītāji. Tas darīts ar mērķi, lai samazinātu iespējas skatītājiem traucēt sportistus darbā.

Šī trešā lenta šeit ir novilkta dažādos attālumos, atkarībā no sektora īpatnībām. Ja dažos sektoros tie ir vien pāris metri, par kuriem ir attālināti skatītāji, tad citos tie jau ir 5 un vairāk metri. Vēl trakāk ir B un C zonās, kur visi sektori ir izvietoti uz vaļņa, un skatītāji var redzēt tikai telšu muguras. Pat pašu ezeru nevar redzēt! Turklāt horvātu tiesneši čakli dzen prom no šīs “neatļautās” zonas visus, tai skaitā citu komandu kapteiņus un pat preses pārstāvjus.

Šodienas nu jau trešajā kapteiņu sapulcē tomēr tika panākts kompromiss, kas ļauj delegātiem un preses pārstāvjiem tomēr atrasties uz vaļņa, tādā veidā spējot pilnvērtīgi sekot līdzi konkurentu darbībām. Skatīsimies, kā rīt šis plāns realizēsies praksē.

21:15 Ir zivtiņa Iļjam ar Sašku C zonā!

20:30 mūsu A puszonā zivis ir tikušas jau līdz čehiem, viņiem 3 zivis nosvērtas. Arī kazahi pa pēcpusdienu ir pavilkuši 5 zivis. Pa vienai arī skotiem un poļiem.

19:20 Pēc maiņas mūsu komandā tiek pāršķirots viss līdzpaņemtais ēsmu krājums, gatavota programma nakts posmam.

19:00 mūsu komandā maiņas. Saivi nomaina Vitālijs, Emīlu nomaina Raivo.

18:30 Vējš A zonā ir atnesis copes, kā cerējām. Tik ne mums, bet leišiem. Viņiem A25 sektorā tikko nosvērtas septiņas zivis. Gan karpas gar amūri. Izskatās, bariņš, kas no rīta iegriezās A 26, ir pavirzījies tālāk uz A25 un šobrīd tur stāv.

16:00 Abos ezeros pamazām palielinās vējš. Vajadzētu arī copītēm kļūt aktīvākām

Pēc trešās svēršanas vadībā Horvātija, otrie beļģi, trešā Moldova. Mūsu zivs vēl nav tabulā.

15:40 nosvērta mūsu zivtiņa uz 9.2 kg.

15:30 pa zivtiņai turpina ķerties A zonā. A 26 sektorā ASV pārim jau trīs amūri esot, bet vēl jānosver. Vispār ar tiesnešu operativitāti te nevar lielīties. Vienošanās, ka ļoti siltā ūdens dēļ amūri tiks svērto maksimāli uzreiz pēc noķeršanas, pagaidām ir tikai uz papīra.

14:30. Ir mums zivtiņa A zonā! Daži mazi piki, zivs galā, pa ceļam aizķerts norautais marķieris, un skaists amūrs mums krastā! Kamēr gaidām svēršanu, varam atklāt, ka nostrādāja ēsma, ar kuru zināms sakars ir arī ar latviešiem.

11:20 Lietuviešiem A zonā jau vairākas zivis zemūdens ķērājos palikušas. Viņi ceļ kātus un auklas augšā, lai mazākas iespējas auklai iegulties ķērājos, kas ir krasta tuvumā. Starp citu, ar Fox ranger statīvu ir iespējams pacelt kātus divas reizes augstāk un sasniegt daudz labāku rezultātu nekā ar šiem tautā iecienītajiem trīskāju rodpodiem.

10.45. Saskaitīti rezultāti pēc rīta svēršanas. Vadībā izrāvušies mājinieki Horvātija, otrie Austrija, Beļģija trešie. Piecas izlases, tai skaitā Latvija, joprojām bez zivs visās trīs zonās.

10:30 Pamazām visa A puszona pāriet uz aktīvāku barošanu. Sastāvs katram, protams, savs. Ezerā ir ne tikai lielās karpas un amūri, bet arī baltās zivis, kas čakli notīra karpinieku veidotos galdus. Vēl lielāku bēdu par brekšu bariem var saorganizēt šeit mītošie ļoti liela izmēra sami. Ja tāds pienāk pie galda, par karpu copi uz kādu laiku var aizmirst.

10:00 mūsu A puszona ļoti mierīga, bet pa kādai zivtiņai ķeras. No nulles nomukuši pa nakti poļi un arī Austrija. Trīs zivis nākušas klāt vislabākajā sektorā stāvošajiem vāciešiem. Viena klāt arī Spānijai. Šis duets cīnīsies par uzvaru zonā, starp viņiem esošā Melnkalne pagaidām cīņā neiesaistās. No rīta no nulles nomukusi arī Kazahstāna.

9:30 B zonā mūsu puiši turpina strādāt. Kaimiņos šur tur pa kādai zivij tiek noķerts, bet nekāda lielā vilkšana pagaidām nenotiek. Kaut kur nostrādā zigs, kaut kur grunts. Ja runājam par grunti Sandorā, tad tā nav gluži līdzena. Dīķis ir rakts ar ekskavatoriem un gruntī palikuši pārdesmit centimetrus dziļi grāvīši no tehnikas. Ja tos izdodas atrast un pie tiem pieturēties, copes varbūtība pieaug.

8:00 Nakts ir bijusi aktīva. Ir domāts, mēģināts, atkal domāts. Mainītas ēsmas, montāžas. Informācija tiek vākta no tik plaša avotu spektra, kā nekad. Rezultāts pagaidām nulle. Visās trīs zonās. Gaidīsim, ko nesīs rīts.

• Vakardienas teksta tiešraide šeit

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager