Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensibas | 16.septembris 2024, 10:58 | 1 komentārs | 625 skatījumi

Noslēgusies LČ makšķerēšanā ar fīderi 3.⁠ ⁠kārta

Pirmo reizi Latvijas čempionāts makšķerēšanā ar fīderi norisinājās pašā Rīgas sirdī – uz AB Dambja. Sportistiem vieta jau zināma, te notiek gan A līgas sacensības, gan iespējas trenēties gana plašas.

Pēc divu mēnešu pārtraukuma atgriežamies pie fīdera disciplīnas Latvijas Čempionātā.

Ikviens sportists ir gatavs aktīvai dalībai sacensībās. Steiga doties sektoros sestdienas rītā ir manāma.

Pirms trešā posma turnīra rezultātu tabula komandu vērtējumā ir stabila. Pārliecinošā vadībā ir “CMS Copes nams”. Nākamās 3 komandas ir sarindojušās blīvi viena pie otras: “OK COPE SPORT Groundbaits”, “VVA MatchPro — 1”, “OK COPE SPORT Groundbaits 2”. Jāteic, ka arī pārējās komandas turas blīvi viena pie otras. Šī situācija rada zināmu spriedzi turnīra dalībniekos, kas sacensības padara tikai kolorītākas.

Individuāli pirmais trijnieks ir iespējami blīvs – pirmā vieta no otrās un trešās atrāvusies vien par 1 punktu. Desmitā vieta no pirmās atpaliek tikai par 8 punktiem. Tātad desmit sportisti ir 8 punktu robežās. Jāteic godīgi – visa turnīra tabula ir ļoti blīva, kas norāda uz dalībnieku augsto un vienmērīgo līmeni.

Pirmā diena iesākās ar domīgu pauzi, kaut bija sportisti, kas pirmās zivis noķēra jau pirmajos iemetienos. Jo vairāk pagāja laiks, jo vairāk veidojās atšķirības starp D zonas sportistu lomiem un lomiem pārējās zonās.

Dažiem šķita, ka ir atklāta “zelta bedre”, kad viena pēc otras pieteicās mēra vimbas. Tomēr čaklākajam “vimbu vārdotājam” drīz vien bija jādomā ko citu. Kā nekā makšķerējam pēc LV makšķerēšanas noteikumiem. Tas nozīmē, ka lomā drīkst paturēt 7 vimbas. Pārējās nācās laist vaļā.

Veiksmīgāka stratēģija pirmajai dienai bija pierunāt brekšus un viņu radiniekus, nebrāķējot arī garām skrejošās vimbas.

Gala rezultātā labākie D zonā spēja savākt gandrīz 11 kilogramu lomu. Pārējās zonās labākais loms mazliet virs 7kg.Pēc pirmās dienas laiks atpūtai un tad jau nākamais rīts ar jauniem spēkiem un iekrāto pieredzi

Otrā diena iesākās nosvērti. Ikviens jau bija izanalizējis savus iepriekšējā dienā sasniegtos rezultātus un iepazinies ar zonām, kur būs jāķer zivis šodien. Viss skaidrs – tik uz priekšu!

Sagatavošanās, rīta meditācija, barības kontrole, iebarošana, starta signāls...

Nu tik viss sāksies! Tomēr no sākotnēji gaidītās dinamikas tikai čuš vien bija. Pirmā rīta stunda paiet mierīgi, bez jel kādiem izlēcieniem. Zivis ķērās ar zemāku intensitāti. Jau otrās stundas sākumā izkristalizējas līderi, kaut pārējie ik pa laikam viņiem pietuvojas.

Arī šodien vimba ir laipni gaidīta, tomēr ar tādu intensitāti un aizrautību kā pirmajā dienā tā necopē. Mērķa zivs šā kā tā paliek breksis ar visiem saviem radiniekiem no mazmazbērniem līdz vecvectēviem. Jāteic, šoreiz gan vecvectēvi nepieteicās.

Tā arī sacensību diena pagāja vienmērīgā copē, krājot zivtiņu pie zivtiņas un ik pa laikam atlaižot zemmēra vimbas.

Rezultāti:

Individuālajā ieskaitē pirmais trijnieks ir sekojošs:

1.⁠ ⁠Vitālijs Miņkovs (VVA)

2.⁠ ⁠Ivans Daņilovs (VVA)

3.⁠ ⁠Raitis Kozlovskis (CMS)

Komandu vērtējumā uz pjedestāla kāpa:

1.⁠ ⁠VVA MatchPro — 1

2.⁠ ⁠OK COPE SPORT Groundbaits

3.⁠ ⁠CMS Copes nams

Pēc 3 aizvadītiem posmiem individuālā kopvērtējumā pirmais sešinieks ir ļoti blīvs, pie kam 1. un 2. vietai vienāds punktu skaits, tāpat kā 3. un 4. vietai un arīdzan 5. un 6. vietai.

Komandu kopvērtējumā pēc pirmajiem 3 posmiem starp principiālajiem pretiniekiem “CMS Copes nams” un “OK COPE SPORT Groundbaits” ielauzušies šī posma uzvarētāji “VVA MatchPro — 1”.

Jāteic, ka kārtējo reizi sezonas kopvērtējums izšķirsies pēdējā posmā.

Paldies atbalstītājiem par balvām: ⁠LMSF, ⁠Copes Lietas, ⁠OK Cope, ⁠Copes nams.

Tiekamies jau pēc mēneša Juglas kanālā!

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
FishMV

Nabadzīgas balvas, saprastu vēl pensionāru biedrības aktivitāšu pulciņam, bet te LV čempī. Kauns LMSF. Vismaz uz noslēguma kārtu kaut ko pieklājīgāku pasniedzat, novērtējot sportistu ieguldījumu mačos. LMSF japamācās vismaz no Poļīem, par Angļiem vispār nerunājot.

16.sep Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager