Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 16.septembris 2024, 12:51 | Komentēt | 641 skatījums

Negaidīts plēsēju birums Rīgas centrā

Noslēdzies 2024.gada Latvijas čempionāts spiningošanā no krasta pilsētvidē.

Pašā Rīgas sirdī aizvadīts LČ spiningošanā no krasta pilsētas vidē trešais, noslēdzošais posms. Dalībai šajā posmā bija pieteikusies 21 komanda. Sacensību akvatorija - Rīgas ūdeņi Daugavā un Zunda kanālā.

Sezonas kopvērtējuma tabula pēc diviem posmiem bija blīva un vairākām komandām pie veiksmīga starta Rīgas posmā vēl bija iespējas pacīnīties par vietu uz pjedestāla sezonas kopvērtējumā. Protams arī posma uzvara ir katras komandas goda lieta.

Jau no pirmās dienas starta sākās sacenšanās. Sākumā gan ne spiningošanas prasmēs, bet gan skriešanas ātrumā! Katrai komandai gribējās nokļūt kā pirmajiem līdz zivīgākajām vietām.

Pirmajā dienā ar zivīm nebija viegli sarunāt, bet komandas neatlaidīgi pie tā strādāja un tika noķertas gan salates, gan apaļgalvas jūras grunduļi, kā arī pa kādam zandartam un pat viens sams! Asarīši, protams, pieteicās viskuplākajā skaitā.

Sezonas līderi kopvērtējuma tabulā šajā dienā turpināja iesākto un uzrādīja stabilu sniegumu. Jāatceras gan, ka cīņa beidzas tikai pēc fināla svilpes, un priekšā bija vēl otrā Rīgas posma diena. Tā vēl joprojām varēja ieviest lielas korekcijas gan posma, gan sezonas vietu sadalījumā.

Otrā un čempionāta noslēdzošā diena bija Holivudas cienīga drāma un trilleris ar neskaitāmām pakaļdzīšanās ainām.

Tie, kas pirmajā bija zirgā A zonā, šodien bija izmetuši enkurus B zonā, un no tabulas augšgalā ir noslīdējuši stipri zemāk. Spriežot pēc rezultātiem, zivis šodien bija informētas, no kuriem krasta copmaņiem ir jāietur distance, jo visām komandām, kuras sezonas gaitā gozējās tabulas augšgalā, šodien pagalam nesekmējās ar zivju vārdošanu. Tas ieviesa savas korekcijas kopvērtējuma tabulā. Šīs rezultātu šūpoles padarīja šo posmu vēl jo interesantāku un saspringtāku. Kādi ielēca medaļās, bet kādiem tās gāja secen. Kā atzina disciplīnas vadītājs Gatis Kokorevičs, visā visumā, visi dalībnieki malači. Neviens nenometa plinti krūmos pēc pirmās dienas neveiksmēm un turpināja cīnīties līdz galam. Par to viņiem visiem respekts! Īpaši Gatis vēlējās izcelt šodienas A zonas uzvarētājus EA FISHING TEAM, kuriem izdevās aizvērt visu tabulu. 5 asari, 3 zandarti, 2 līdakas un 3 bonusa zivis, kuru kopgarums bija 3.47m!

Aerones 1

Kā CopesLietām pēc finiša atklāja Kaspars Litavnieks no Aerones 1 komandas, starts šodien izdevies patiešām negaidīts: “Tā bija kā bija. Jau pirmajās piecpadsmit minūtēs aizvērām līdaku vienā vietā. 49 cm un 53 cm. Tad aizgājām uz citu vietu zem apļa, kur diezgan ātri dabūjam divus asarus 23 cm un 19 cm. It kā likās viss kārtībā, vēl visa diena priekšā, bet viss, vairs nevarējām noķert asari. Izslēdzās. Visu ko mēģinājām, mainījām vietas, bet izskatījās, ka zivīm mute ciet. Pēdējās piedspadsmit minūtes bija palikušas, vilku spinerteilu gar dambīti – ir! BAMS, liels asaris! Izvelku – atkal līdaka, kaut kādi 35 cm. Rīgas centrā! Līdakas vispār negaidījām, ka tur būs. Tā arī beidzām kaut kur pa vidiņu”.

Divi Māri - NGT

Un lūk, Divi Māri - NGT komandas komentārs: “No rīta zivtiņa bija pateicīga, jau pirmajos metienos sanāca asarīti noķert. Pēc tam apstākļu spiesti aizgājām uz vietu, kur sākumā vispār netaisījāmies nemaz iet. Tur pieteicās kaut kas negaidīts, kas nevienam laikam nav lomos. Tāda lieta kā ķīsis. Un zandartiņu tur dabūjām. Ja atskatāmies uz posmiem, pirmajos bija drastiski slikti, šis posms ir sanācis labākais gan zivju, gan rezultāta ziņā. Kopsummā slikts gads.”

Team Salmo

Team Salmo - Marks Daugulis, Fēlikss Mercs: “Bērnu un jauniešu grupā sanāca visiem izgriezt pogas, tagad jāparāda arī lielajiem, kur vēži ziemo. Šodien sanāca diezgan labi, lai arī varēja vēl labāk. Pēdējās divās stundās sākām muļķības darīt. Vajadzēja turpināt sēdēt vietā un turpināt lasīt lielos asarus. Un grunduli.” Šajā komandā ir arī treneris, kas jaunietim parādījis, kur asari ķert, bet ķeršanas ziņā gan jaunietis izrādījies pārāks. Treniņos esot ieguldītas iepriekšējās nedēļas nogales, arī darbadienu vakari, taču labam rezultātam ar to esot bijis par maz. Nākamajam gadam gan esot jāpadomā par komandas sastāvu. Vai esot domas jau par pasaules čempionātu? “Protams, bet jāatceras arī par skolu. Tie jaunie likumi, kas neļauj labot pārbaudes darbus, tie bremzē.”

EA Fishing Team

Trešā vieta trešajā posmā, otrā kopvērtējumā, Edgars Romanovičs un Artūrs Kaņepe, EA Fishing Team.

CL: Kas bija panākumu galvenais iemesls?

EA Fishing Team: Treniņi. Astoņas dienas trenējāmies. Šī ir otrā reize, kad piedalāmies. Pagājušogad un šogad. Pagājušajā gadā mēs mazāk laika veltījām treniņiem, bet zinājām, ka jābūt TOP 5. Šogad plās bija iekļūt TOP 3, tādēļ arī veltījām vairāk laika treniņiem. Panākumu atslēga arī ir organizatoram, kas visu laiku mūs atbalsta. Vakar teica mums – veči, nepadodās! Jums vienkārši nesalikās zonā. Mēs asari aizvērām, bet nenoķērām līdaku. Četrarpus stundas plēsām līdaku un nedabūjām. Atnācām nokārtām galvām, Gatis teica, nebūs jums šodien, bet rīt jāšancē, viss vēl var salikties. Noticējām un nolēmām – šancēsim! Bija gan arī plāns šodien čilā ar zvilnīti vienkārši pacopēt.

CL: Šodien ilgi mēģīnājāt no viena stūra skrāpēt ārā to līdaku un beigās sanāca! Cik svarīga ir vietas izvēle šajos mačos?

EA Fishing Team: Tā bija treniņos atrstādāta vieta. Taču mēs to līdaku tajā stūrī tomēr nedabūjām. Dabūjām mazliet tālāk. Uzmetām uz galviņas. Un vēl drusciņ tālāk kolēģis teica - ejam tālāk. Nē, vēl vienu metienu. Un jā, izcīnija 57cm līdaku. Tā arī pierādījās, ka visur, kur treniņos līdakas tika ķertas, sacensībās nav. Un otrādi. Bet treniņus vajag!

DM Team

Jaunie Latvijas čempioni:

CL: “Kāpēc jūs tauta sauc par haļavščikiem?”

DM Team: Ha, ha! Pēdējā stundā mums te ielidoja līdaka uz atvadas. Varbūt tāpēc tā saka? Tā līdaka mums atnesa vērtīgus punktus.

CL: Kā ir pareizāk – vienmēr censties būt pirmajiem vai pietiek turēties stabili trešajās un ceturtajās vietās sezonas garumā?

DM Team: “Tas ir sarežģīti. Rezultāts ir atkarīgs no taktikas. Vai tu ej drošo taktiku vai, teiksim tā, riskanto taktiku. Mēs izvēlējāmies riskanto. Tas nozīmē riskēt, iet uz līdaku, aizmirst par stabilajām zivīm – asari, jūras grunduli. Tāpēc arī mūs sauc par haļavščikiem, ka mēs bieži vien sākumā esam apakšā, bet beigās esam augšā.

CL: Katrā posmā tā?

DM Team: Nu nē, pirmās piecas čempionāta dienas bija ļoti smagas, nācās cīnīties par punktiem visu sezonu. Tikai šodien veiksme uzsmaidīja un beigās esam pirmie.

CL: Ieteikumi tiem, kas gribētu piedalīties nākamgad?

DM Team: Nebaidīties nākt un izmēģināt savus spēkus. Un domāt līdzi, ko dara!

CL: Un inventārs? Vai ir nepieciešami super klases kāti, spoles?

DM Team: Var arī ar parasto inventāru iešaut līdaku un būt par tādiem pašiem haļavščikiem, kā mēs.

3. posma labākas komandas

3.posma labākās vienības:

1.vieta Aigars Zumbergs un Kriss Boritis(NGT NAYS) – 3 balles

2.vieta Klāvs Kruskops un Jānis Beķeris (Pludiņrotiņš) – 5 balles

3.vieta Edgars Romanovičs un Artūrs Kaņepe (EA FISHING TEAM) – 6 balles

Kopvērtējuma labāko trijnieks

2024.gada kopvērtējuma TOP 6 :

1.vieta Mārtiņš Kampāns un Dmitrijs Kručinskis (DM Team) – 16 balles

2.vieta Edgars Romanovičs un Artūrs Kaņepe (EA Fishing team) – 19 balles

3.vieta Jānis Briedis un Gatis Malmeisters (Ulmus medus fishing team) – 20 balles

4.vieta Rinalds Strazdiņš un Guntis Elbergs (Ne Asakas!) – 22 balles(43 zivis)

5.vieta Klāvs Kruskops un Jānis Beķeris (Pludiņrotiņš) – 22 balles(34 zivis)

6.vieta Aigars Zumbergs un Krišs Boritis (NGT NAYS) – 27 balles

Sveicam visus uzvarētājus un arī visus, kas ņēma dalību šīgada čempionātā!

Paldies Gatim par ieguldījumu čempionāta organizēšanā. Paldies arī visiem kas atbalstīja : Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, Ratter Baits, Mana Cope, NGTLatvia.lv Salmo Fishing Latvija,Norfin, Lucky John, ESMA Fishing, Makskeresanaskarte.lv Strike Pro Latvia&Estonia, #GOLDENCATCH, CopesLietas, #TERVETEFOOD

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager