Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 2.oktobris 2024, 00:19 | Komentēt | 690 skatījumi

Šodien stājas spēkā vairāki makšķerēšanas aizliegumi

Sākot ar 1. oktobri stājas spēkā vairāki makšķerēšanas aizliegumi, kas savā starpā atšķiras gan ar to būtību, gan termiņiem. Dažviet ir aizliegts makšķerēt ar mākslīgo ēsmu (ir atļauts makšķerēt ar dabisku ēsmu), kas pamatā nozīmē spiningošanu un mušiņmakšķerēšanu. Šī aizlieguma mērķis ir sargāt uz nārstu ienākošos lašus un taimiņus, tādēļ arī jebkuri citi vairāk vai mazāk radoši paņēmieni šo zivju ķeršanai pēc būtības nebūtu izmantojami.

Citviet sākot ar 1. oktobri ir aizliegts makšķerēt vispār. Arī aizlieguma periodi ir atšķirīgi – dažviet aizliegums ir spēkā līdz 30. novembrim, citviet līdz 31. decembrim. Dažās upēs ir aizliegta makšķerēšana visā to garumā, citās tikai noteiktos posmos.

Tādēļ, ja vēlies šogad vēl doties makšķerēt uz kādiem mazāk zināmiem ūdeņiem, laikus izpēti, vai attiecīgā ūdenstilpe nav kādā no aizliegto ūdeņu sarakstiem.

Visprecīzāk noteikt, vai konkrētā upe, ezers vai upes posms nav pakļauti kādiem liegumiem, var izpētot spēkā esošo Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu redakciju. To var atrast šeit:

https://likumi.lv/ta/id/279205-makskeresanas-vezosanas-un-zemudens-medibu-noteikumi

Jāatceras, ka juridiska strīda gadījumā, piemēram, ar inspektoru, atsaukties varēs tikai uz oficiālajiem noteikumiem nevis uz informāciju, kas publicēta žurnālā, copes portālā vai sociālajos tīklos. Piemēram, der ielāgot, ka zem viena nosaukuma Latvijā var būt vairākas upes. Līčupes Latvijā ir veselas septiņas, kā tas tika noskaidrots pirms pāris gadiem veiktajā BIOR pētījumā, taču liegums makšķerēt ir tikai tajā Līčupē, kas ir Daugavas baseinā.

Labs palīgs situācijas izpratnei ir aplikācija ManaCope, kurā visi liegumi ir atzīmēti kartē. Atliek vien iemācīties šo karti lasīt un atcerēties ikreiz, esot pie upes vai ezera, pārliecināties, vai konkrētajā vietā makšķerēt drīkst.

Visbeidzot, der atcerēties arī to, ka pie mums joprojām ir ļoti daudz ūdeņu, kuros makšķerēt drīkst, un tādēļ šķidrā ūdens copes sezonu turpināt iespēju netrūkst.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager