Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 2.oktobris 2024, 13:18 | Komentēt | 4219 skatījumi

Latvija izcīna sudraba medaļas PČ spiningošanā no laivas!

Svētdiena 20.00 Apbalvošanas ceremonija galā, medaļas nosvinētas, bet panākuma apjoms apjausts vēl tikai primāri. Šodien brīvdiena, kad var mierīgi pacopēt un ļaut arī mums beidzot uzmest aci bildēm no ūdeņiem.

19.25 Ir absolūti oficiālas gaviles mūsu komandā!

Līdz šim Latvijas izlase šajā disciplīnā ir izcīnījusi sudraba medaļas 2007. gadā un bronzas medaļas 2010. un 2018. gadā. Starptautiskajā reitingā šajā disciplīnā šobrīd Latvija ieņem 5.vietu. Šodien šim panakumam pievienojas sudraba medaļas!!! Ne mazāk ievērojams sasniegums ir bronza individuālajā vērtējumā.

Un, protams, apsveicam brāļus lietuviešus ar izcīnīto zeltu - fenomenāls panākums. Bronza mājiniekiem īriem. Kaut gan šobrīd ir aizdomas, ka lietuvieši un latvieši Īrijā jūtas kā mājās vairāk nekā paši īri.

19.00 Pagaidām vēl neoficiāli, bet sarēķināts, ka Latvijai komandu vērtējumā ir sudraba medaļas un individuālajā Vitālijam ar Staņislavu - Pasaules čempionāta bronza!

17.15. Sacensību finišs un visas laivas krastā. Pēc provizoriskiem rezultātiem mūsu abām ekipāžām šodienas lielajā vējā izdevies piemānīt vēl pa kādai līdakai. Ruslanam ar Aleksandru laivā 7 līdakas, Vitālijam ar Staņislavu 12, turklāt viena 105 cm vērtē. Vai ar to pietiks, lai nosargātu sudrabu komandu ieskaitē un bronzu izdividuālajā, rādīs nākamās pāris stundas. Mūsu tuvākie konkurenti ir mājnieki Īrijas izlase, pēc pirmajām divām dienām bijām viņiem priekšā ar 5 punktiem.

Gaidām ziņas, kā būs veicies mūsu tuvākajiem konkurentiem. Tad arī redzēsim galīgo rezultātu un tad jau noslēguma ceremonija vakarā.

Sestdiena 8.00 Nu ir īstais brīdis tā dūšīgāk paturēt īkšķus par mums, mūsu valsti un tās izlasi. Ūdenī puiši dodas kā vicelīderi, un tas, protams, uzliek zināmu slogu. Tiesa, vismaz nacionālajos čempionātos šiem vīriem līdera statuss nav svešs. Taču pasaule ir pasaule un katram var pienākt brīdis, kad stress sāk pārņemt kontroli. Cerēsim, ka ar šo izdosies tikt galā abām mūsu ekipāžām. Laiks tikmēr startā ir jauks, bet laika prognoze sola lietu dienas laikā. Kā tas ietekmēs zivju uzvedību, lūkosim sekot līdzi.

20.40 Summējot pirmās un otrās dienas rezultātus, Latvijas izlase ar 27 punktiem saglabā otro vietu! Vadībā bez īpašiem variantiem ar 6 punktiem ir lietuvieši, trešie mums uz papēžiem ar 32 punktiem min mājineiki Īrijas izlase.

Individuālajā vērtējumā mūsu ekipāžai Vitālijam ar Staņislavu 3. vieta.

Rīt trešā un izšķirošā sacensību diena.

20.25 Saskatīti šīs dienas cipariņi. Staņislavam ar Vitāliju ir 76480 punkti un 4. vieta šodien. Ruslanam ar Aleksandru 4763 punkti un 13. vieta šodien. Līdz ar to dienas kopvērtējumā mūsējie 4. vietā. Uzvara atkal lietuviešiem, otrie mājnieki, trešā ASV izlase.

20.00 Kamēr gaidām rezultātus, varam paanalizēt, ka šodienas laikapstākļi bija skarbāki nekā vakar. Brīdi pa brīdim uzlīst un ceļas arvien stiprāks vējš. Brāzmās vēja ātrums sasniedz 70 km/h.

FIPSed prezidents Hugo Klaudio Metteoli no Īrijas skarbajiem laikapstākļiem nebaidās

Tipisks Īrijas laiks, saka vietējie. Taču rūdītiem sportistiem šādiem laikapstākļiem ir jābūt gataviem. Gatavs ir arī FIPSed prezidents Hugo Klaudio Matteoli, ekskluzīvu interviju ar viņu Copes Lietām lasi šeit:

https://www.copeslietas.lv/site/zinas/3979-eksluziva-saruna-ar-starptautiskas-federacijas-bosu.htm

Rīt vēju sola vēl jaudīgāku. Tiesa, Upper Lough Erne ezerā lielo pūtienu un viļņus tik ļoti nejūt, jo te ir gana daudz salu, starp kurām vējam apmaldīties.

Saskaitot mūsējo punktus provizoriskis sanāk, ka Aleksandram ar Ruslanu 7 līdakas dod 40763 punktus tabulā, bet Vitālijam un Staņislavam - 75818 punkti, jo 11 līdakas.

18.00 Šodien mazliet grūtāk nekā vakar, 11 un 7 līdakas, tagad gaidam officiālos rezultātus

Piektdiena 13.00. Startējusi sacensību otrā diena. Pirms tās mūsu komandā nācās papildināt sačoku krājumus un pašiverēties ar loģistikas jautājumiem. Visādi citādi viss kaujas gatavībā. Pirmās ziņas no ūdens ir tādas, ka līdakas turpina ķerties, lai arī varbūt ne tik raiti, kā vakar.

20.00. Sākotnēji ieviesusies kļūda rezultātos, organizatori pasteigušies ar nepareizu tabulu publiskošanu. Pēc visu kļūdu labojuma Latvija pēc pirmās dienas ir 2. vietā! Staņislavam ar Vitāliju ir 17 līdakas, 109336 punkti, kas dod 4. vietu individuālā vērtējumā, bet Ruslanam ar Aleksandru 13 līdakas, 79660 punkti un 6. vieta.

Vadībā Lietuva ar 3 punnktiem, Francija trešie ar 13 punktiem.

13.00 Kamēr mūsējie cīnās, varam pastāstīt, ka visas ekipāžas ir sadalītas A un B grupās. Grupu finšs paredzēts attiecīgi 15.00 un 15.10 pēc vietējā laika (17.00 un 17.10 pēc Latvijas laika).

Katrā laivā ir tiesnesis, kāds no vietējiem brīvprātīgajiem, kas seko noteikumu ievērošanai un lomu reģistrācijai. Kopējie rezultāti un arī atsevišķu ekipāžu rezultāti līdz dienas finišam publiskoti netiek, lai padarītu cīņu maksimāli objektīvu, ekipāžas mazāk skatītos uz konkurentu darbībām un necenstos apskaldīt veiksmīgākās laivas.

11.50 Abas ekipāžas samēra raiti lasa līdakas. Metra atzīmei nav pārkāpts pāri un to nemaz nevajag, bet 90+cm līdakām abas ekipāžas tikušas pāri.

11.00 Sacensībās apritējusi stunda kopš starta. Laiks ir apmācies, bet nelīst. Abas mūsu ekipāžas jau ir nomukušas no nullēm ar skaistām līdakām. Nu ir īstais brīdis turēt īkšķus un sūtīt labas domas.

Ceturtdiena 9.30. Mums ir divu stundu starpība ar Ziemeļīriju, kur notiek šis PČ. Izlases čaļiem ir pusastoņi no rīta, pie laivām tiek skrūvēti ekrāni un līmētas jaunās uzlīmes. Noskaņojums kaujiniecisks, starts pēc pusstundas.

18.00 Otrā oficiālā treniņu diena Pasaules čempionātā spiningošanā no laivām ir noslēgusies. Mūsējie joprojām šifrējās, šodien esot tikai skatījušies, vērojuši, mazāk makšķerējuši. Neesot ko durstīt to rītdienas - sestdienas zivi. Gatavojamies startam

Trešdiena 9.00

Vakar pēcpusdienā Īrijā tika atklāts 15. Pasaules čempionāts spiningošanā no laivas. Pirms tam tika aizvadīta pirmā oficiālo treniņu diena un kapteiņu sanāksme. Čempionāta atklāšana sākās ar visu dalībnieku parādi un oficiālo čempionāta atklāšanas ceremoniju. Šogad čempionātam pieteikušās 15 valstis, starp tām arī Latvija. Mūsu konkurenti būs labākie spiningotāji no Anglijas, Austrijas, ASV, Čehijas, Francijas, Horvātijas, Igaunijas, Īrijas, Itālijas, Lietuvas, Polijas (esošie čempioni), Rumānijas, Ukrainas, Ungārijas.

Sacensību ezera karte

Sacensības norisināsies Ziemeļīrijā, UPPER LOUGH ERNE ūdeņos. Tā ir daļa no Lough Erne divu ezeru sistēmas, kas izveidojusies, paplašinot Erne upi. Augšējais ezers Upper Lough Erne ir mazākais no šiem diviem ezeriem, tā kopējā ūdens platība ir aptuveni 34 km², vidējais dziļums 2,3 metri. Ūdens ģeogrāfiski ir ļoti sarežģīts, ļoti daudz atteku un līcīšu. Katrai valstsvienībai ir piešķirta detalizēta ūdeņu karte un jau tagad ir skaidrs, ka labu makšķerēšanas vietu pietiks visiem. Ezerā ir samērā daudz līdaku un to vidējais izmērs arī nav slikts, zivis virs metra tiek reģistrētas regulāri. Tāpat varam prognozēt arī asarus sportistu lomos.

Līdaku virs metra ezerā netrūkst

Sacensību bāzes vieta būs Share Discovery Village, kurā atrodas osta, dzīvošanas un ēdināšanas iespējas. Tā atrodas paša Upper Lough Erne krastā un ir ērti pieejama visiem dalībniekiem. Tepat netālu atrodas Lisnaskea pilsētiņa, kas sevī ataino visu Ziemeļīrijas lauku šarmu un vēsturisko mantojumu.

Latviju šajā čempionāta pārstāvēs izlase šādā sastāvā:

Sportisti: Aleksandrs Zareckis un Ruslans Barānovs (Lucky John)
Sportisti: Vitālijs Vilcāns un Staņislavs Osipovs (Lucky John)
Sportists/Rezervists: Jānis Mangulis (Makšķerlietas.lv)
Sportists/Rezervists/Asistents: Raimonds Bigačs
Izlases vadītājs: Jānis Zariņš (Makšķerlietas.lv)

Saprasties ar vietējām zivīm neesot vienkārši, mūsu izlases vīriem noderēja mūsu īru aģenta Raimonda Bigača laicīgi veiktie ezera izpētes darbi un padomi, kā arī vairākas rūpīgos treniņos ieguldītās dienas. Šobrīd var teikt, ka mūsu puiši ir sapratuši īru plēsēju algoritmus. Galvenā metode solās būt dzīvo tehnoloģiju izmantošana, jeb, kā rietumos to dēvē, uz priekšu vērsto sonāru lietošana mērķa zivs atrašanai ar sekojošu liela mānekļa prezentāciju tās tiešā tuvumā. Pie mums tautā šo metodi sauc par grozīšanu, un zināma pieredze tās izmantošanā izlases vīriem iekrāta ir.

Tikmēr komandas puiši ir pie labas veselības, noskaņojums ir ļoti pozitīvs. Priekšā vēl šodienas oficiālā treniņu diena, bet ceturtdien būs jau jāsāk turēt īkšķus.

Komandas paldies šī gada izlases atbalstītājiem: Salmo Fishing Latvija, Norfin, Lucky John, MProSeries, Baltic XL, Virši, MaileBaits, Makskerlietas.lv, Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija. Liels paldies Eholotes.eu par dziļumu kartēm #navionics.
 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager