Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 8.oktobris 2024, 19:47 | Komentēt | 470 skatījumi

Latvijas komanda Balkānu Kausā

Noslēdzies ATLAS Balkānu Kauss 2024

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas labākie meistari spinigošanā dīķos piedalījās Balkānu kausā, kas tiek organizēts zem ATLAS karoga. Šajās sacensībās spēkā ir arī Pasaules čempionātos noteiktie mānekļu ierobežojumi. Sacensības notika Bulgārijā, Kopinovo pilsētā. Sacensībās piedalījās 20 komandas no 5 valstīm. Katru komandu veidoja divu sportistu tandēms.

Neapšaubāmi, Latvijas sportistu galvenais mērķis bija iepazīt norises vietu, dīķi, zivju izmēru un uzvedību. Tikpat būtiski bija arī paskatīties, kā un uz ko ķer vietējie, kuriem dīķis ir labi zināms. No Latvijas piedalījāmies trīs komandas, kuru sastāvā bija trīs šī gada Latvijas izlasē startējošie sportisti. Komandas tika veidotas nedaudz neierastas, ja neskaita Daces Zvaigznes un Imanta Vītola mūžīgo tandēmu. Pārējās divas komandas bija Anatolijs Livdāns / Renārs Upītis, un Kristiāns Godiņš / Ivo Grīnbergs.

Bulgārija mūsu sportistus sagaidīja ar karstu laiku, bet otrajā dienā jau ik pa laikam lija un bija nomācies. Zivju izmērs dīķī bija izteikti sportisks – 150-250 gramu robežās. Zivis nebija izkārtojušās vienmērīgi pa visu dīķi, bet to skaits bija pietiekams, lai arī ļoti grūtos sektoros izvilktu kādu asti. Tiesa, trāpījās arī nulles. Jaudīgi startēja bulgāru komandas, viņu zināšanas par dīķi deva savu. Jāatzīst arī, nebija sajūtas, ka viņi censtos slēpties, visu laiku notika pilnvērtīga cīņa par uzvaru.

Sausā statistika rāda, ka playoff iekļuva mūsu komanda Anatolijs / Renārs, noslēdzot pamatturnīru kā trešie. Divu dienu pamatsacensībās viņiem izdevās savākt 40 punktus. Ivo / Kristiāns bija devītie, augstāku vietu liedza iegūt pirmās dienas starts. Divdesmitajā vietā palika Dace ar Imantu.

Anatolijs/Renārs

Finālos no sešām tajos iekļuvušajām komandām četras bija bulgāru, viena mūsējā un viena lietuviešu. Anatolijam / Renāram neizdevās izmantot iespēju pacīnīties par Balkāna kausa medaļām, jo nācās piekāpties bulgāru komandai.

Individuāli:

Anatolijs – 40 punkti un 76 zivis,

Kristiāns – 39 punkti un 72 zivis,

Renārs – 29 punkti un 51 zivs,

Dace – 26 punkti un 32 zivis,

Ivo – 25 punkti un 47 zivis,

Imants – 13 punkti un 15 zivis.

Imants izteicās par sevi, ka bija lielisks un neatkārtojams visa brauciena laikā.

Kopumā sacensības bija interesantas, tika savākts daudz jaunas pieredzes un atklāti daži knifi. Arī skaista pilsēta un garšīgas vakariņas.

Jau nedaudz vairāk kā pēc mēneša Latvijas izlase te būs pilnā sastāvā atpakaļ Pasaules čempionātā. Tas solās būt ļoti jaudīgs. Plānots, ka piedalīsies 18 valstis, tai skaitā arī trout area dzimtene Japāna. Būs ļoti aizraujošas cīņas!

Latvijas Foreļu līgas un visu trīs komandu vārdā milzīgs paldies AREA draugam Viktoram Salimgarejevam par lielo atbalstu, kas ļāva realizēt šo ceļojumu uz Balkānu kausu.

Tāpat pateicība OSRAM par izcilajiem gaismekļiem, kas padarīja ceļojumu un piedzīvojumus vēl gaišākus! Īpašu uzmanību šie "džedaju zobeni" izpelnījas lidostas drošības kontrolē, savukārt pie dīķa rīta agrumā salikt mantas bija ļoti komfortabli.

Tiekamies pavisam drīz – jau nedēļas nogalē notiks ikgadējais komandu turnīrs OSRAM Baltic Cup! Vēl var paspēt pieteikties līdz rītdienai! Būs 20+ komandas.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager