Poļa Kacper Stępień septembra vidū noķertā 47.39 kg zvīņotā karpa
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Karpu Lietas | 16.oktobris 2024, 12:59 | Komentēt | 904 skatījumi

Euro Aqua noķerta 47.39kg zvīņotā karpa

Kā ziņo Polijas ziņu portāls TVP World, Ungārijas privātajā ezerā Euro Aqua noķerta iespaidīga izmēra zvīņotā karpa. Uz svariem tā pavilkusi 105 mārciņas jeb 47.390 kg.

No savas puses uzreiz atzīmēsim, ka šajā pat ezerā 2018. gadā ir noķerts mums zināmais karpas pasaules rekords 112 mārciņu jeb 51.2 kg izmērā, tādēļ poļa Kacper Stępień noķertais monstrs līdz pasaules rekordam karpās nepavelk. Cita lieta, ka 51.2 kg karpa bija ādas karpa, kamēr šī 47.39 kg karpa ir zvīņotā. Tā tas ir iegājies, ka karpinieku vidū dažādu karpu paveidu rekordus uzskaita atsevišķi gan kā globālos, gan atsevišķu ūdeņu, gan arī personiskos. Zvīņotā karpa karpinieku vidū kotējas kā prestižāks loms, jo ir mazliet tuvāka “savvaļas” karpas jēdzienam, kā arī aug nedaudz lēnāk nekā spoguļkarpa.

2018. gadā Euro Aqua ezerā noķertā 51.2 kg karpa tiek uzskatīta par spēkā esošo pasaules rekordu.

Kā raksta britu copes ziņu portāls "Angling times", Kacpers makšķerē Euro Aqua jau vairākus gadus, un viņa mērķis bija izvilkt karpu virs 40 kg. Viņa neatlaidība atmaksājās ar iespaidīgu 47 kg smagu monstru. Mirkli pirms šīs karpas Kacpers jau bija izvilcis 35 kg smagu zivi. Brīdī, kad viņš to atbrīvoja atpakaļ ezerā, aizbrauca viņa otrs kāts. Sekoja episka cīņa, pēc kuras veiksmīga finiša uzreiz tika izsaukti ezera apsaimniekotāji. Kā vēlāk paši Euro Aqua īpašnieki izteicās sociālos tīklos, šī “ir lielākā tāda karpa vēsturē”.

Ja runājam par ēsmām, tad nekā oriģināla šeit nepateiksim – Euro Aqua ezerā karpas tiek barotas pastāvīgi ar vienām un tām pašām boilām, kuras turpat uz vietas arī tiek ražotas. Karpiniekiem piebarošanai ir atļauts izmantot tikai šīs boilas un, loģiski, tās ir arī labākā ēsma. Uz šādām vienkāršām un vienlaikus arī gana viltīgām lamatām tad arī tika noķerta šī iespaidīgā izmēra karpa.

Iespējas pacopēt šajā maģiskajā un pasaulslavenajā ūdenstilpē ir arī katram no mums. Tiesa, maksa par nedēļas copi te būs ar četrciparu skaitli rakstāma, kā arī nāksies pietiekties laicīgi - grafiks ir aizpildīts vairākus gadus uz priekšu. Daudzu karpinieki šādu copi zivju fermā uztver, maigi izsakoties, skeptiski, taču citu iespēju tikt pie bildes ar 40kg+ zivi pasaulē ir ārkārtīgi maz.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager