Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 25.oktobris 2024, 10:39 | Komentēt | 1423 skatījumi

Latvijas izlase startē PČ strītā (Teksta/foto tiešraide)

18.00. Apbalvošanas ceremonijā šovakar sumināti tiks jaunie čempioni Francijas izlase. Viņiem kopā 5 noķertas zivis 149cm kopgarumā un 16 vērtējuma punkti tabulā. Sudrabs Anglijai ar identisku zivju skaitu un to kopgarumu, bet 20 punktiem. Bronza Nīderlandei ar 3 zivīm un 23 punktiem. Ukrainai šodien neveiksmīga diena un ar noķertām 6 zivīm tikai 4. vieta. Vēl pa vienai vai divām zivīm divu dienu kopgarumā uz 4 kātiem Ungārijai, Slovākijai, Itālijai, Austrijai un Beļģijai. Vēl 4 komandām tabulā nulles, tai skaitā Latvijai.

Secinājumiem un analīzei mazliet par agru. Būs večiem jāpiesēž un jāpadomā, kas salikās un kas ne pārāk. Apstākļi patiešām bija sarežģīti, bet tādi tie bija visiem. Tādēļ jau tas ir pasaules čempionāts, te nekad nav viegli un vienkārši.

16.15. Sacensības ir beigušās, Latvijas izlase tā arī palika bez zivīm Gardas Peskjēras ūdeņos. Līdzīgs rezultāts vēl 3 komandām. Priekšā noslēguma ceremonija, uzvarētāju apbalvošana un komandas ceļš mājup.

14.00. Kā pastāstīja Roberts Valters, pārsteigumu šodien neesot. Zivju ir ļoti maz. Kanālā, kas vakar bija pa nullēm, šodien ir divas komandas ar zivīm - holandieši un angļi. Viņi attiecīgi cīnās par uzvaru individuālajā ieskaitē. Tikmēr moldāviem esot nokodusies mēra līdaka, tas gan būtu labs bonuss.

13.42. Diemžēl, basiņam pietrūka puse centimetra līdz ieskaitei. Taču vismaz esam atraduši punktu un puiši mēģinās to izstrādāt.
Te ir nepieciešams tāls metiens un kāti tiek pārslogoti ar papildu svaru.

13.40. Ir cope mūsējiem!

13.35. Vaņučkā satiktais izlases šefs Gatis zināja stāstīt, ka zivi te redzēt var, kustība ir, tā izlien no zāļu puduriem, līdzi nāk, bet tikai nedaudz paseko. Mēģināšot vēl kaut ko nedaudz te pamainīt.

13.25. Centrālajā kanālā neviena makšķernieka. Visi saspiedušies gar cietokšņa malām un, šķiet, mērķtiecīgu sapalu ķeršanu izslēguši no spēles. Visas likmes uz asari un basu.

13.10. Uzzinājuši, ka no rīta tiks atvērtas slūžas un būs spēcīgāka straume, mūsu izlases veči domājuši, ka zivis būs aktīvākas vai vismaz vairāk ielīds dažādās atstraumes vietās. Taču pagaidām izmaiņas uz labo pusi nejūt. Vēl trīs studnas priekšā. Iespējams, zivīm būs kāds klikšķis un tās sāks ēst.

Gatis Kokorevičs: Nekas te neaktivizējas! B zonā viena zivs!

12.45 Francūžiem bass. Otrpus kanālam bezcerībā tiek arī izmantoti vobleri. Varbūt kāda līdaka tomēr ieknābs un tas jau būtu labs rezultāts.

Šodien atkal laikapstākļu maiņa un saule nevis silda, bet cepj. Ūdens līmenis krītas un straume paliksi spēcīgāka.

12.10. Totāla copju neesamība skatītāju interesi Itālijas pilsētiņā Gardas Peskjēra nemazina. Tikmēr mūsu copes sporta veterāns atcerējās, ka pirms padsmit gadiem basu čempī klājās tikpat švaki ar copēm un ar pāris zivtiņām varēja uzrādīt pieklājīgu rezultātu.

12.05. Ungāri noķēruši 54cm sapalu. Taču pēc kopējiem rezultātiem šodien viss notiek tikpat lēni kā vakar. Amerikāņiem mazs zemmēra bass, bet arī par to viņi priecājas, jo pirmā dienas zivs.

11.10. Ukraiņiem ieskaites bass. Dropšots, balts tvisterītis aptuveni 2 collu lielumā. Pārējiem klusums.

Gandrīz visas komadas cietokšņa kanālā strādā ar to pašu tehiku. Izteiktu līderu īsti nav, joprojām jāpaļaujas uz smagu darbu un veiksmi.

10.30 Gonka aizgāja. Mūsējie sprintā avarēja taču ieņemt plānotās vietas izdevās. Ukraiņiem gan nedaudz pretenzijas, jo čaļi esot viņus izspieduši ārā.

Svētdiena 9.30. Rīts sācies ar izmaiņām Latvijas izlases starta sastavā. Šodien A zonā startēs Dmitrijs ar Artūru, bet B zonā Edgars ar Mārtiņu.

Tikmēr kapteiņu sapulcē šorīt viss mierīgi un bez diskusijām. Puiši gatavojas startam, izrunā pēdējās nianses un dodas uz sprinta startu. Mēs, savukārt, no sirds turēsim īkšķus, lai čaļiem veiksme šodien stāv klāt.

16.00. Tabulu saskaitīt tiesnešiem šoreiz daudz darba nevajadzēja. Ar zivīm tiešām četras komandas, kas arī veido kopvērtējuma augšgalu. Pirmie pēc pirmās dienas ir Anglijas izlase ar 8 punktiem (115 zivju punkti), otrā Ukraina ar 9 (112) punktiem, trešā Nīderlande ar 10 (64) punktiem. Ceturtā Francija ar 11 (30) punktiem. Latvijai kopā ar pārējām sešām komandām dalīta piektā vieta.

Starp noķertajām zivīm populārākie ir basi, no kuriem lielākais ir angļiem - 37 cm. Tāpat lomos ir trīs asari, tiesa, tikai ukraiņu pārim. Un tie paši 21-22 cm izmērā. Taču te ir tā lielā starpība, vai asarītis ir 19 cm vai 20 cm. Vai to nosaka meistarība vai kas cits, zinātnieki vēl strīdas. Visbeidzot, ir arī viens knapmēra līdacēns - holandiešiem tieši uz 40cm. Cerēsim, ka vīri, stiepjot zivi garumā uz mērlentes, nav pārrāvuši tai mugurkaulu. Joks, protams, bet te viens milimetrs var ievest medaļās. Vai neievest.

15.15. Sacensību pirmā diena beigusies. B zona tā arī palika visa bez zivīm. A zonā četras komandas kaut ko saskrāpēja. Mūsējie tā arī neko nenoķēra, tāpat kā lielākā daļa dalībnieku. Idejas rītdienai nav. Būs jāstrādā monotoni un bez apstājas ar dzelžainu pacietību.

Priekšā kapteiņu sapulce, sagatavošanās otrajai dienai un pelnīta atpūta.

14.10. Ir Gatim cope! Jau otrais asarītis veikmīgi noparkots, bet izmērs diemžēl nedaudz pietrūkst līdz mēram. Mērs asarim ir noteikts 20 cm, Gatim līdz šim viens 18 cm un otrs 19 cm.
Atkal sāk smidzināt lietus. Pilsētas skaistums, bagātā vēsture un Itālijas virtuve nepavisam neatsver to, ka zivju nav. Te nu gan ir pilnīgs veiksmes faktors:
1.⁠ ⁠vai pieķersies?
2.⁠ ⁠vai būs īstā suga un nepieciešamais izmērs? Ieskaitē iet asari no 20cm, bass no 23cm, sapals no 25cm un līdaka no 40cm.

14.00. Palikusi stunda. Frontē bez izmaiņām. B zonā nav nevienas zivs, Jānis ar Gati ieņēmuši vietu pie tilta, izmantojot pieredziti paspieduši konkurentus laukā no teritorijas. Tagad vīri cītīgi strādā, lai dabūtu vismaz vienu ieskaites zivi.

Jānos Briedis

A zonā lielākā daļa no komandām arī bez rezultāta. Zivis ir Anglijai (četas zivis, 115 punkti), Francijai (30 p), Ukrainai (26 p), Nīderlandei (24 p).

Nu ir īstais brīdis paturēt īkšķus par mūsējiem!

Gatis Mālmeisters

13.00 Varam atklāt dažus atslēgas vārdus mūsējo perspektīvākajiem punktiem: Kačalka, Smirdupīte, Strauts, Zilais kuģis, Trijstūris, Dzelzceļa tilts, Kafijužņiks. Viss atrunāts un vīri saprot bez jautājumiem, kur ir jābūt, kur ķeras vai kur ies pēc tam. Mums pagaidām bez ieskaites zivs.

Trijstūris

12.00 Pašā notikumu epicentrā pie cietokšņa sienas sastapts LMSF šefs Māris Bremze. Viņš atzīmē, ka lielākā daļa attiecīgās zonas dalībnieku ir burtiski apsēduši šo sienu un veco pilsētas nocietinājumu kanālu. Viņi šeit mēģina noķert kādu basu. Māris gan vēl nav redzējis, ka te kādas kaut ko būtu izvilcis. Tikmēr viņš aicina aktīvi visus just līdzi un sekot mūsējo abu pāru rezultātam.

10.45. Pilsētas kanālā darbojas tikai rumāņu komanda.
Tur arī treniņos bija vissliktākie rezultāti, bet laikam viņiem ir kāda mums nesaprotama taktika.

10.08. Ukraiņi un viņiem blakus esošā komanda noķēra pirmās zivis. Tas jau ir sarežģīti, jo pat viena zivs ir liels solis uz priekšu pie rezultātiem, kādi bija treniņos.

10:00 starta signāls dots un mači var sākties! Jānis ar Gati arī tikuši vietā, kur vēlējās. Līdz ar to abiem mūsu pāriem atliek vien atrast, ko zivs šodien vēlas ēst.
Ūdens līmenis pa nakti ir pacēlies un tagad lēnām krīt, ir neliels duļķis, taču tas pēc novērojumiem ir pozitīvi.

9.45. Mārtiņš ar Edgaru tika uz savu noskatīto vietu pie tilta.
Citā vietā slovāki un rumāņi tikko paskrējuši garām norobežojošajai lentai, taisnā ceļā metās lejā no kalna uz savu vietu. Tur izcēlās jautājumi un domstarpības vai tad tā drīkstēja. Noteikumos nekur netika minēts, ka lejā pa kalnu pārvietoties nedrīkst, līdz ar to šo jautājumu atstās uz vakara sapulci.

9.30. Starts trešajam Pasaules čempionātam ir dots!

Sestdiena 9.00. Rīta kapteiņu sapulcē cīņa par tiltu. No sākuma Klaudio Metteoli kā čempionāta galvenais tiesnesis pateica, ka tur drīkst stāvēt tikai viena komanda, bet pēc diskusijām un kartes pētīšanas atļāva divām komandām uz tā stāvēt katrai savā pusē.
09.30 tiks dots starts sprintam, 10.00 sāksies mači.

19.00. Kapteiņu sapulcē tika nolemts palikt pie esošiem noteikumiem, pret to bija trīs valstis, taču vairākums ņēma virsroku.

Kopā rīt startēs 13 komandas. No mūsējiem uz startu dosies Jānis Briedis/Gatis Mālmeisters un Mārtiņš Kampāns/Edgars Romanovičs.

Joprojām esam bez izteiktas taktikas, plāna vai stratēģijas. Būs smagi jāstrādā, veiksmes faktors bez šaubām būs ļoti ietekmējošs, taču arī tas jānopelna.

15.00. Pēdējās divas stundas līdz treniņu beigām. Skaidrības nav. Ap pusdienām pat mazās zivis pārstāja ķerties. Šķiet, ka mači aizvien vairāk tiks pavadīti veiksmes zīmē.

Piecos pēcpusdienā būs Kapteiņu sapulce, mūsu komandai tajā paredzēta stingra nostāja neko nemainīt noteikumos. Taču ir komandas, kas domā pretējo. Būs balsošana.

14.00 Angļi darudzīgi. Pastāstīja, ka esot noķēruši vienu normālu sapalu un pāris mazus basiņus. Kopumā esot ļoti grūti. Tāpat angļi atklāja, ka kopā ar holandiešiem esot novērojuši, kā Itālijas izlase, kas šeit ir mājinieki, sākuši treniņus jau deviņos no rīta, kamēr oficiālais sākums bija 10.00. Būs rakstisks protests.

13.00 Roberts pauzītē zināja stāstīt, ka konkurenti šodien aktīvi mēģina gan atvadas, gan Karolīnas, gan dropšotu. Pat voblerīšus kāds uzraustot, bet nu pamatā iet mikro tēma. Tiesa, rezultātu nav praktiski nekādu un skaidrības par to, kā šajos apstākļos ķert zivis, arī.

11.00 Mārtiņam jau no rīta uz astes uzsēdies Moldovas pārstāvis. Seko līdzi, pieraksta un skatās uz rokām. Aizliegts nav, tātad ir atļauts. Taču līdz ar to labākos mānekļus un īstās idejas līdz galam nevar izmēģināt. Kā arī nervu spēle ietekmē makšķerēšanu. Ieraugot CL fotogrāfu ar lielo objektīvu, dalībnieki slēpj mānekļus. Pārstāj makšķerēt un gaida kad iešu prom. Spiegi ir visur! Uzticēties nedrīkst nevienam. Arī fotogrāfam.

Piektdiena 10.00 Šonedēļ Itālijas pilsētiņā Gardas Peskjēra (Peschiera del Garda) startē trešais Pasaules čempionāts spiningošanā pilsētas vidē.

Mūsu sportistiem spiningošana pilsētas vidē ir starp iecienītākajām disciplīnām. Pirms gada tepat netālu, Mantujā tika izcīnīta uzvara individuālajā vērtējumā un šogad pasaules čempioni Jānis Briedis un Gatis Mālmeisters lūkos aizstāvēt savu titulu. Kopā ar viņiem šogad komandā, kas veidota stingri pēc reitinga principa, startēs arī pagājušā gada PČ dalībnieki Mārtiņš Kampāns un Dmitrijs Kručinskis (DM FISHING TEAM), kā arī debitantu statusā Edgars Romanovičs un Artūrs Kaņepe (EA FISHING TEAM). Komandas vadībā pieredzējušie Roberts Valters un Gatis Kokorevičs.

Roberts Valters arī pie darba treniņos

Gardas Peskjēra ir pilsēta un komūna Veronas provincē, Veneto, Itālijā. Kad Lombardija-Venēcija bija Austrijas pakļautībā, Peskjēra bija četru nocietināto pilsētu ziemeļrietumu enkurs, kas veidoja Kvadrilatero. Cietoksnis atrodas uz salas Mincio upē pie tās iztekas no Gardas ezera.

Gardas ezers ir pēc platības lielākais ezers Itālijas teritorijā. Šī daudziem zināmā ārkārtīgi populārā atpūtas vieta atrodas Itālijas ziemeļos, pusceļā starp Milānu un Venēciju. Tas ir alpu ezers, ko veidojis ledājs pēdējā ledus laikmeta beigu posmā. Gardas ezerā mīt foreles, raudas, alborella jeb aola, zutis, līnis, asari, basi un karpas. Tomēr īsts retums ir karpione (saukta arī par Gardas ezera foreli), jo tā dzīvo tikai Gardas ezerā. Dziļākajā punktā ezers ir 346 metrus dziļš.

Makšķerēšana šajā pasaules čempionātā ir sadalīta divās zonās. Tajās ietilpst daļa no ezera piekrastes, no ezera iztekošā upe un pilsētas kanāli. Zivis pamatā uzturas upē un kanālos. Tām ir raksturīga migrācija un ilgi vienā vietā tās nemēdz uzturēties. Gandrīz visa akvatorija ir savā starpā savienota.

Pati pilsēta ir sena, skaista un mazām ielām pilna, tās vidū ir cietoksnis ap kuru tek upe Minicio, kurā tad pamatā notiek mači.

Vecpilsētai apkārt tekošā upe ir top maču vieta

Mūsējie šeit ir bijuši treniņos jau vasarā. Tāpat šeit ar spinigiem rokās ir pavadīta visa šī nedēļa. Ja sākotnēji likās, ka zivis ir un tās ir ķeramas, tad daudzo treniņdienu rezultāts ir tāds, ka tagad zivis ir tik ļoti sadurstītas, ka ķerties vairs negrib nemaz.

Pēdējās dienās pirms sacensībām zivju durstītāju pilsētā netrūkst

Šodien pēdējā oficiālā treniņu diena. Situācija sacensību ūdeņos ir ļoti sarežģīta, zivju praktiski nav, tās neoficiālajos treniņos ir krietni patrenkātas. Mainījies ūdens līmenis, un tās pašas retās zivis ir ārkārtīgi kūtras. Vakardienas lietus sacensību ūdeņus padarīja balti duļķainus, iepriekš bija kristāldzidrs ūdens. Nebūs viegli, bet sportisti ir atbraukuši cīnīties un apstākļi visiem ir identiski.

Latvijas izlase 3.PČ spiningošanā pilsētas vidē atklāšanas ceremonijā

Ieskaitē iet asari, basi, sapali un līdakas. Ar līdakām ir smagi, četru dienu laikā noķerti vien divi mēri. Mazais asaris ir, taču reti kur un bariņus neizdodas uztaustīt. Līdz ar to visas cerības uz sapalu un basiem, to skaitliskā ziņā ir visvairāk, taču pēc vakardienas vēl joprojām nav skaidrs, kas tad īsti tiem labāk patīk.

Mūsējo startu šogad atbalsta: Ratter Baits #sunlinefishingline, ESMA Fishing, Salmo Fishing Latvija, Norfin, Lucky John, CopesLietas, NGTLatvia.lv, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Mana Cope, Hidrotech, Zivjufonds, AirBaltic, lite.lv, Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager