Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.oktobris 2024, 10:49 | Komentēt | 543 skatījumi

LČ spiningošanā dīķos, 2. posms (Teksta tiešraide)

16.24. Finišs. Lielajā finālā pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 4:4. Tam sekoja 10 minūšu papildperiods, kurā uzvarēja Raimonds KINERTS, iegūstot pirmo vietu šajā čempionāta posmā! Kopējais fināla rezultāts 7:6.

Mazajā finālā TautvydasJAKUČIŪNAS uzvarēja Mārtiņu BALODI ar 5:3, izcīnot 3. vietu šajā čempionāta posmā.

LČ 2.posma gala rezultāti

Kopvērtējumā 2024. gada Latvijas čempionātā spiningošanā dīķos uzvar Lietuvas pārstāvis Gustas JUOZELSKIS, sudrabs Raimondam KiNERTAM, bronza Ukrainas pārstāvim Pavlo Melanich.

15.56. Sākušies fināli, lielais un mazais.

Finālā Raimondam zivs
Mazajā finālā ar zivi arī Tautvydas

15.50. Pusfinālos Raimonds KINERTS apspēlēja Mārtiņu BALODI ar rezultātu 5:2. Otrajā pārī Gustas JUOZELSKIS uzvarēja Tautvydas JAKUČIŪNAS ar 5:4. Attiecīgi finālā sagaidām Raimonda duēli ar Gustas, kurš jau ir kļuvis par Latvijas čempionu. Mazajā finālā par trešo vietu Mārtiņa un Tautvydas divcīņa.

Sākas fināli.

15.30 Sākušies pusfināli, cīņas rit pilnā sparā.

Kinerts vs Balodis

15.20. Beigušies 1/4 fināli, kuru rezultātā pusfinālos cīnīsies Raimonds KINERTS ar Mārtiņu BALODI, kā arī Gustas JUOZELSKIS ar Tautvydas JAKUČIŪNAS.

Uz pusfināliem plānots pamainīt lokāciju uz vietu, kur zivs būs vairāk atpūtusies un līdz ar to cīņa aktīvāka.

14.15. Noslēgušies pēdējie četri raundi un cīņa par čempiona titulu apgriezusies ar kājām gaisā. Lidzšinējie līderi Pavlo Melanich un Rūdolfs Oto Egle nav tikuši finālos, atstājot iespējas cīnīties par čempiona titulu saviem sīvākajiem konkurentiem.

Tiek paziņoti pamatturnīra 8 labākie

Pamatturnīra tabulas galvgalī Mārtiņš Balodis un Kristiāns Godiņš ar attiecīgi 43 un 41 punktu. Viņiem seko lietuvieši Mantvydas BALČIUNAS un Tautvydas JAKUČIŪNAS. Vēl playoffos tikuši Oleksandrs MOKHNATKO, Raimonds KINERTS, Gustas JUOZELSKIS un Kaspars FJODOROVS.

Pamatturnīra rezultāti. Top 8 turpina cīņu par LČ 2 .posma uzvarētāju

Ielūkojoties Play off sietā redzam, ka reālākie pretendenti uz čempiona titulu ir Raimonds KINERTS un Gustas JUOZELSKIS. Turklāt Raimonda liktenis lielā mērā ir Kristiāna rokās - ja Gustas tiek garām Kristiānam 1/4 finālā, tad neviens vairs viņu nevarēs apsteigt.

Cīņa par LČ Cempiona titulu.
8 otrā posma pamatturnīra labākie
Playoff siets

11.35. Cīņa par iekļūšanu playoff kārtā, uzvaru posmā un kopvērtējumā saasinās. Posma vadībā pēc 14 raundiem pacēlies Kristiāns Godiņš, tiesa, viņam identisks punktu skaits - 32 ar Oleksandru MOKHNATKO un Mantvydas BALČIUNAS. Tikai par puspunktu mazāk ir Tautvydas JAKUČIŪNAS, Kasparam FJODOROVAM un Pavlo MELANICH.

Savukārt kopvērtējuma tabula pagaidām izskatās šādi:

Priekšā vēl 4 raundi un tad - play off. Īstais brīdis paturēt īkšķus par savējiem.

11.30. Pirmajā šodienas pauzē izdevās aprunāties ar vairāku disciplīnu lielmeistaru Raimondu Kinertu. Šobrīd viņš joprojām pretendē uz Latvijas čempiona titulu. Šorīt viņam 9 no maksimāli 12 iespējamiem punktiem. Dīķī šobrīd copes ir retas. Lai tiktu ar tām galā, Raimonds aktīvi maina un meklē, kas varētu strādāt. Ja vēl paveicas zivi izvilkt, pavisam labi! Ja nepaveicas, tad nepaveicas.

Raimonds Kinerts ar saviem labākajiem šodienas mānekļiem Pepino MR un Nories Rush Bell.

Pirmās dienas daļas iezīme ir zemā zivju aktivitāte. Uz visiem dalībniekiem kopā noķertas tikai 212 zivis. Raimondam sešas no tām, tiesa, pareizajā laikā. Šobrīd galvenais esot noķert par vienu vairāk nekā pretinieks.

8.30. Pirms izšķirošajām cīņām kopvērtējuma līderis Pavlo Melanich atklāja, ka vakar sektori dalījās zivīgos un nezivīgos. Zivīgajos sektoros viņam labāk strādājuši šūpiņi. Tajos viņš visos iegājienos sācis ar Rooney, beidzis ar Forest Pal sarkano ābolīti. Sarkanos ābolīšus viņam pirmajā iegājienā divreiz zivs esot norāvusi, tādēļ to viņš nolēmis atstāt uz beigām. Sanāk, tas tāds unikāli efektīvs māneklis, kuru Pavlo baidās izmantot, jo palicis kastē tikai viens eksemplārs. Vietās, kur aktivitātes uz šūpiņa pirmajos metienos nebija, tie attiecīgi bija vobleru sektori. Tajos Pavlo ķēris uz dažādiem Moki vobleriem, no kuriem visražīgākais izrādījās šis itāļu zilais. Dabūt gan tādu vairs nevarot, Pavlo to ir pircis Vācijā kādā veikalā, bet to tur vairs nav. Pats labprāt vēl nopirktu, skumst Pavlo. Iepriekšējos gados šie mānekļi ir redzēti arī šeit, bet nu jau laikam visi ir aprauti. Tāds nu katram voblerim ir liktenis, to viegli ir pazaudēt un pēc tam sarežģīti dabūt tādu pašu vietā.

LČ kopvērtējuma līdera TOP mānekļi šai dienai

Šodienai Pavlo plāns neatšķiras no vakardienas, jāskatās uz sektoriem. Ir cerības, ka pirmajos divos iegājienos copes vēl būs aktīvas un varēs izmantot šūpiņus, bet tālāk jau būs spēle uz zivs pierunāšanu, kur par top mānekli būs minētais zilas vobleris, kā arī Pepino dažādas krāsās. Uz to vakar zivis arī esot atsaukušās.

Pavlo Melanich

Jautāts, kuru no mānekļiem Pavlo atstātu kā vienīgo pieejamo visai šodienai, ja būtu jāizvēlas, Pavlo dod priekšroku zilajam Moki. Pirmajās tūrēs tas varbūt arī zaudētu, bet nākamajās panāktu un apdzītu pārējos. Pēdējos iegājienos, kad būs ļoti svarīgi noķert tās 1-3 īpaši vērtīgās zivis, tad tas savas spējas arī apliecināšot. Un, ja zilais Moki tiktu pazaudēts, Pavlo solās paņemt balto un ar flomāsteru to nokrāsot zilu.

Svētdiena 8.00 Latvijas čempionāta kopvērtējuma melnraksts uz šo brīdi. Cīņas vel ies 8 periodus +playoff. Viss tabulā vēl var mainīties, bet skaidri iezīmējies viens līderis, kurš ir vadībā ar palielu atrāvienu pirms šodienas izšķirošās cīņas. Savukārt vadošajā pieciniekā pirmo reizi ir tikai viens latvietis.

Kopvērtējuma melnraksts uz šo brīdi.

Runājot par sektoriem, interesanti, ka iepriekšējo maču labākie sektori nr 1 un 25 vakar bija tie sliktākie.

Vakardienas statistika

16.25. Pāris vārdi no atbildīgā par disciplīnu no LMSF puses Kristiāna Godiņa. “ Diena bija ļoti interesanta. Zivis ķērās. Zivis bija izvietojušās daudzmaz pa visu dīķi. Bija arī mazāk aktīvākas vietas, bet arī vietās ar mazāku koncentrāciju zivis varēja pierunāt un salasīt. Bija arī dalībnieki, kas smuki mācēja arī atrast to atslēdziņu. Kopā pirmajā dienā noķertas 1575 zivis, kas ir vērtējams kā tiešām labs rezultāts. Rezultāti ļoti blīvi, uz pjedestāla šobrīd triju valstu pārstāvji. Pirmais astotnieks noslēdzas ar 21,5 punktu, kas liecina par ļoti blīvu cīņu. No trešās līdz vienpadsmitajai vietai ir tikai 5,5 punkti, kas ir divas uzvaras.”

Kristiāns Godiņš

Summējot ar pavasara posmu līderos ir Pavlo MELANICH, Rūdolfs Oto EGLE, Raimonds Kinerts un Renārs Upītis. Līdz ar to nav vēl skaidrs, kas būs Latvijas čempions, un vēl jo mazāk ir skaidrs, kas tiks šī turnīra finālos. Līdz ar to kopumā ļoti interesanta un spraiga diena. Rīt aktivitāte zivīm būs zemāka, bet sportisti to zina un gatavojas. Starts rīt 9.00”

16.20. Saskaitīti rezultāti pēc 10 raundiem. Mārtiņam Balodim patiešām ir 27 punkti, bet tikpat ir arī ukrainim Oleksandr MOKHNATKO. Trešais šodien ar 25,5 punktiem pasaules čempions lietuvietis Tautvydas JAKUČIŪNAS. Seko Pavlo MELANICH, Kaspars FJODOROVS, Rūdolfs Oto EGLE un Kristiāns GODIŅŠ.

16.15. Noslēgusies pirmā diena, 10 periodi aizvadīti. Šodien līderos pagaidām Mārtiņš Balodis. Mārtiņš īsā intervijā atklāj veiksmes formulu : “Zivis mani mīl!”. Tāpat gan zivis, gan makšķernieki mīlot viņa veikalu un tāda nu ir tā sinerģija. Dienas gaitā esot izdevies noticēt horizontam un no tā nepazust, kā arī pielasīt to, uz ko zivs ķerās. Galvenais tomēr esot bijis tas, ka pa visu dienu norāvusies tikai viena vai divas zivis un šodien būtiska esot bijusi māksla izvadīt zivi, lai tā nepazūd. Pēdējā iegājienā gribējies pavisam labi nostartēt, bet Mārtiņš uzrāvies uz Voldemāra, bet viņam tas viens vobleris tā ir devis, ka Mārtiņš nav ticis līdz. Tas nozīmē 27 punkti no iespējamiem 30. Pieredzējušais Anatolijs Livdāns to nosauc par izcilu sniegumu.

Mārtiņš Balodis

Uz pēdējo jautājumu, vai Pepino strādāja – “Riebjas, bet strādāja”, atsmaida Mārtiņš.

Noķerto zivju statistika pa sektoriem

13.15. Pirmajos 5 periodos ir noķerta 1001 zivs uz 49 dalībniekiem. Renārs Upītis par šo faktu saka, ka tas ir ļoti labs rezultāts. Pirmie iegājieni sanākuši ļoti zivīgi. Arī viņam pašam bija pa 7-8 zivīm pirmajos periodos. Ceturtajā iegājienā gan trāpījies sektors, kurā zivju mazāk, to viņš vinnējis ar 1:0, bet piektajā vispār abi ar pretinieku palikuši pa nullēm. Aktivitāte zivīm ir, copes ir, vienkārši jāpiemeklē kāds savādāks veids vai mākeklis tam pareizajam brīdim. Nav tāda sajūta, ka zivju nav, un tas ir labi salīdzinot ar iepriekšējām sacensībām. Renāram ir saprasta pamatrotācija, kas strādā no mānekļiem, tagad tik jāliek klāt un jāmeklē nākamās atslēdziņas. Ja runā par Renāra šobrīd ieņemto trešo pozīciju tabulā un perspektīvu uzvarēt čempionātu kopvērtējumā, Renārs solās censties noturēt šo pozīciju, kas uz doto brīdi viņam garantētu čempiona titulu divu posmu summā. Viņš arī atklāj, ka pēdējā periodā mazliet pietrūcis veiksmes, viena zivs pēdējā minūtē nodilusi. Ja būtu to izdevies izvilkt, būtu arī visi 15 punkti. Ir sajūta, ka darīts viss tiek pareizi un esot tik jāturpina.

13.05. Pēc piecām nospēlētām tūrēm maksimālais punktu skaits 15 ir Mārtiņam Balodim un lietuvietim Tautvydas JAKUČIŪNAS, seko Renārs UPĪTIS ar 12,5 punktiem. Ar 12 punktiem seko Pavlo MELANICH, Kristiāns GODIŅŠ, Raimonds KINERTS, Oleksandr MOKHNATKO, Mantvydas BALČIUNAS, Juris FJODOROVS, Alfrēds LIBERTS. Pilna sacensību tabula šeit:

https://foreluliga.lv/major-craft-latvijas-cempionats-forelu-spiningosana-dikos-2024-2-posms/

13.00. Jānis Burgmanis ar diviem punktiem pēc pirmā posma no Latvijas sportistiem ir pretendents numur viens uz čempiona titulu. Jānis partraukumā izstāstīja, ka ir rudens jūtams, zivs ir atpūtusies. Dīķī pēc pirmās dienas daļas ir zivīgāki un mazāk zivīgi sektori, tomēr var just, ka zivs ir daudzmaz vienmērīgi sadalījusies pa visu dīķi. No mānekļiem izteikti strādāja Pepino vobleris, virsminieks. Diena ir diezgan silta un jūtams, ka zivs vairāk koncentrējas ūdens augšējā daļā. Šūpiņi arī labi strādāja, jo īpaši tālajā distancē ūdens vidus daļā. Taču zivs ļoti ātri pie šūpa pierodot, tādēļ Jānis vairāk devis priekšroku voblerim, strādājot pa virsu. Tas, ka ir ielaists liels daudzums jauno zivju, tas ir jūtams. Tā gan koncentrējas noteiktās vietās un ir sektori, kur copes ir gandrīz katrā metienā.

Uz šo brīdi Jānim ir 7,5 punkti (no 15 iespējamiem) un aptuveni 20 noķertas zivis, kas ir viduvējs rezultāts.

11.40. Šobrīd pagājuši 3 pirmie periodi. Ņemot vērā, ka zivju krājumi uz tika papildināti aizvakar ar 400 kilogramiem jaunu zivju, ap 500 g izmēra vidēji, visi dalībnieki ļoti aktīvi vilka zivis visus 3 periodus. Vidējais uz katru dalībnieku noķertais skaits būs kaut kur ap 15 zivīm. Uz nullēm nav neviens. Zivs ir ļoti aktīva, spēcīga, daudziem ir grūtības to savaldīt. Auklas reizēm plīst pušu, mānekļi zūd. Vai tā turpināsies arī atlikušajos šīs dienas periodos, redzēsim pēc pauzes.

Sestdiena 9.00. Lietuvā Vasaknos dīķī svinīgā ceremonijā atklāts Latvijas čempionāta spiningošanā dīķos 2. posms. Disciplīnas vadītājs Kristiāns Godiņš, atklājot sacensības, atgādināja par noteikumiem un sacensību kārtību, kā arī pateicās čempionāta galvenajam atbalstītājam Eholotes.lv un zīmolam MajorCraft un atbalstītājiem Baltic XL, Mežpils, Rocket Bean, Copes Lietas, Copes Frekcence.

Šogad čempionātā startē 49 dalībnieki, starp kuriem ir arī sportisti no Lietuvas un Ukrainas. Līdz šim vienmēr par Latvijas čempionu ir kļuvis kāds no pašmāju sportistiem, taču šogad pēc pirmā posma rezultātiem var secināt, ka turpināt šo tradīciju varētu būt zināms izaicinājums. Kopvērtējuma vadībā, uzsākot šo otro posmu, ir Ukrainas pārstāvis Pavlo Melanich, otrais Jānis Burgmanis, trešais Lietuviešu sportists Gustas Juozelskis. Viņus no pjedestāla šodien un rīt centīsies nostumt tuvākie sekotāji Juris Fjodorovs, Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks individuālā ieskaitē Rūdolfs Oto Egle, Anatolijs Livdāns, Sergejs Makreckis, Raimonds Kinerts, Dace Zvaigzne un Renārs Upīts. Pārējiem dalībniekiem iespējas ir tikai teorētiskas, jo kopvērtējuma rezultātu nosaka pēc pirmajā un otrajā posmā iegūto vietu summas.

Tā kā LČ ietvaros tiek veidots sportistu reitings, kas kalppo kā valsts izlases sastādīšanas pamatdokuments, čempionātā makšķerēšana atļauta tikai ar cietajiem mānekļiem – tieši tāpat kā pasaules čempionātā. Sacensības sāksies ar 10 raundiem šodien un 8 raundiem rīt, pēc kuriem sekos aizraujošākā meistarsacīkšu daļa – play-off kārtas.

Kristiāns Godiņš atklāj LČ spiningošanā dīķos 2. posmu.

Par visām norisēm čempionāta 2. posma gaitā centīsimies operatīvi informēt.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager