Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Karpu lietas | 30.novembris 2024, 12:02 | Komentēt | 381 skatījums

Kā pagatavot kaņepju sēklas

Kaņepes karpinieku vidū vienmēr bijušas slavenas ar savu unikālo spēju – tās ir lielisks karpu apetītes rosinātājas. Bet kā īsti tās sagatavot? Esam apkopojuši vairākas receptes!

Iesākumā vajadzētu pateikt, ka šobrīd vadošie karpu uztura ražotāji piedāvā gatavas augstas kvalitātes kaņepes. Neskatoties uz tālāk sniegtajām receptēm, ieteikums ir izvēlēties gatavos risinājumus.

Pastāv vairāki kaņepju veidi: medicīniskās, dekoratīvās, narkotiskās, tehniskās. Karpu barību ražotāji izmanto pēdējās un pērk tās no uzticamiem piegādātājiem. Šeit nav nekādu problēmu.

Jau sagatavoti graudi ietaupīs tavu laiku, savukārt, pateicoties vakuuma iepakojumam, tie saglabās savu pievilcību arī pēc gatavošanas. Lielisks variants ātriem makšķerēšanas izbraucieniem!

Neskatoties uz to, ka mūsdienās ir neticami daudz uztura bagātinātāju, barošanās stimulantu un atraktantu, joprojām ir diezgan grūti aizstāt visas labās kaņepēs esošās vielas. Neaizmirsti arī par vienkāršu un ārkārtīgi efektīvu šķidrumu – kaņepju eļļu un tās pikanto versiju ar čili pipariem.

Ja tomēr esi izlēmis kaņepes gatavot pats, šeit būs dažas receptes.

Recepte Nr. 1 – klasiskā

  • Kaņepes mērcē 48 stundas.
  • Pēc tam sēklas vāra.
  • Tiklīdz sēklas sāk atvērties un parādās balti kodoli – ir gatavs!
  • Pārlej šķidrumu un kaņepes spainī un ļauj tām atdzist.

Recepte Nr. 2 – ar atraktoru

  • Vajadzēs 1 kg kaņepju un 2 litrus vārīta ūdens.
  • Kad ūdens ir atdzisis, pievieno likvīdu vai atraktoru pēc savas izvēles.
  • Ieber kaņepes un ļauj nostāvēties 12 stundas.
  • Pēc tam vāri kaņepes, līdz graudi atveras (parādās balti kodoli).
  • Nolej ūdeni un ļauj atdzist.

Recepte Nr. 3 – visatraktīvākā

  • Kaņepes ieber multikatlā.
  • Pievieno ūdeni – tā daudzumam trīs reizes jāpārsniedz kaņepju tilpums (iepriekš aprēķini visas proporcijas).
  • Iestati taimeri uz 60 minūtēm.
  • Apmēram pēc stundas graudi atvērsies, un tu iegūsi neticami uzsūcošas kaņepes.
  • Pievieno atraktoru, un graudi gatavi!

Recepte Nr. 4 – grauzdēta, malta

  • Sakarsētā pannā ieber nepieciešamo daudzumu kaņepju sēklu.
  • Regulāri maisot, sagrauzdē (gatavības stāvoklis jāvērtē vizuāli).
  • Atdzesē un samal kafijas dzirnaviņās.

Lietojuma iespējas ierobežo tikai tava fantāzija.

@ BDR Copes Lietas, publicitātes foto

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager