Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 4.decembris 2024, 23:59 | Komentēt | 569 skatījumi

Soļanka no kūpinātiem lašu vēderiņiem

Izcili garšīga zivju soļanka sanāk no kūpinātiem lašu vēderiņiem – tie piedod zupai neatkārtojamu garšu un aromātu. Soļanku var gatavot arī no laša atgriezumiem – astes, galvas, asakām, taču tad sanāk parasta zupa, nevis aromātiska soļanka.

Sastāvdaļas:

  • 400–500 g kūpinātu lašu vēderiņu
  • 3–4 kartupeļi
  • 2–3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1–2 marinēti gurķi
  • 1 ēd.k. kaperu
  • 12 melnās olīvas
  • Diļļu kāti vai dilles
  • Citrons
  • 2 ēd.k. tomātu pastas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Smaržīgie pipari
  • Cukurs
  • 1/2 tējk. koriandra sēklu



Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek vārīties.

Burkānus sagriež pusripiņās, sīpolus sagriež smalki, saber pannā un cep līdz zeltainai krāsai. Tad pieliek tējkaroti cukura un tomātu pastu un cep vēl 5 minūtes. Pēc tam visu pieliek klāt kartupeļiem.

Pievieno diļļu kātus, kurus beigās izņem ārā.

Pieber melnos un smaržīgos piparus, koriandra sēklas, smalki sagrieztus gurķus un kaperus. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

Tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus laša vēderiņus, uz pusēm pārgrieztas olīvas, sāli un vāra apmēram 20 minūtes.

Pasniedz ar krējumu un pāris šķēlēm citrona

Labu apetīti!

@ A.Jansons, A. Jansona foto

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager