Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Izcili garšīga zivju soļanka sanāk no kūpinātiem lašu vēderiņiem – tie piedod zupai neatkārtojamu garšu un aromātu. Soļanku var gatavot arī no laša atgriezumiem – astes, galvas, asakām, taču tad sanāk parasta zupa, nevis aromātiska soļanka.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek vārīties.
Burkānus sagriež pusripiņās, sīpolus sagriež smalki, saber pannā un cep līdz zeltainai krāsai. Tad pieliek tējkaroti cukura un tomātu pastu un cep vēl 5 minūtes. Pēc tam visu pieliek klāt kartupeļiem.
Pievieno diļļu kātus, kurus beigās izņem ārā.
Pieber melnos un smaržīgos piparus, koriandra sēklas, smalki sagrieztus gurķus un kaperus. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
Tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus laša vēderiņus, uz pusēm pārgrieztas olīvas, sāli un vāra apmēram 20 minūtes.
Pasniedz ar krējumu un pāris šķēlēm citrona
Labu apetīti!
@ A.Jansons, A. Jansona foto