Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Tikko noķertu asari var notīrīt diezgan viegli, taču, ja tas ir liels vai arī kādu laiku pastāvējis, nodabūt zvīņas ir pagrūti. Dažreiz šis pasākums beidzas ar sadurtiem un iegrieztiem pirkstiem un virtuves ģenerāltīrīšanu, jo asaru zvīņas ir kā pielipušas un veido pacietas bruņas. Taču ir kāds vienkāršs veids, kā notīrīt asari, – zvīņas noņemt kopā ar ādu.
Ādas noņemšana:
Ar asu nazi gar muguras spuru iegriež visā garumā no vienas puses un tad no otras puses.
Izņem muguras spuru – atklājas asara mugurdaļas gaļa.
Ar pirkstiem, vislabāk ar īkšķi, atbīda gaļu no ādas. Āda ar zvīņām ir cieta, stingra un viegli atdalās.
Ar nazi griež asarim pie galvas, līdz ir pārgriezts mugurkauls.
Liek pirkstu vēdera dobumā zem mugurkaula, ar otru roku pietur aiz galvas un velk katru uz savu pusi.
Atdalās tīra fileja. Pie ādas paliek arī visas iekšas.
Beigās nogriež asti un iegūst tīru gaļu.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Vienīgās asakas ir mugurkauls un vēdera asaciņas, taču tās ļoti viegli atdalās un ēdājam nesagādā nekādas problēmas.
Labu apetīti!
@ A.Jansons, A. Jansona foto
Ko šim gardumiņam var pielikt klāt, laikam ceptus sīpolus un pilna laimes sajūta ir sasniegta.