Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 7.decembris 2024, 01:47 | 1 komentārs | 387 skatījumi

Mīklā cepti asari bez ādas

Tikko noķertu asari var notīrīt diezgan viegli, taču, ja tas ir liels vai arī kādu laiku pastāvējis, nodabūt zvīņas ir pagrūti. Dažreiz šis pasākums beidzas ar sadurtiem un iegrieztiem pirkstiem un virtuves ģenerāltīrīšanu, jo asaru zvīņas ir kā pielipušas un veido pacietas bruņas. Taču ir kāds vienkāršs veids, kā notīrīt asari, – zvīņas noņemt kopā ar ādu.

Ādas noņemšana:

Ar asu nazi gar muguras spuru iegriež visā garumā no vienas puses un tad no otras puses.

Izņem muguras spuru – atklājas asara mugurdaļas gaļa.

Ar pirkstiem, vislabāk ar īkšķi, atbīda gaļu no ādas. Āda ar zvīņām ir cieta, stingra un viegli atdalās.

Ar nazi griež asarim pie galvas, līdz ir pārgriezts mugurkauls.

Liek pirkstu vēdera dobumā zem mugurkaula, ar otru roku pietur aiz galvas un velk katru uz savu pusi.

Atdalās tīra fileja. Pie ādas paliek arī visas iekšas.

Beigās nogriež asti un iegūst tīru gaļu.

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • Glāze alus
  • Sāls
  • Zivju garšvielas
  • Milti
  • Citrona šķēlīte

Pagatavošana:

  • Kad āda novilkta, zivij uzkaisa sāli un piparus un pēc 10 minūtēm var cept.
  • Pagatavo alus mīklu: 2 olas sajauc ar glāzi alus, sāli, var pielikt zivju garšvielas.
  • Visu laiku maisot, ber klāt miltus, līdz izveidojas krējuma konsistences mīkla.
  • Ļauj mīklai nostāvēties 15 minūtes un tad ķeras pie cepšanas.
  • Cep karstā eļļā, līdz izveidojas brūna, kraukšķīga mīklas garoziņa.
  • Pasniedz ar citrona šķēlīti.

Vienīgās asakas ir mugurkauls un vēdera asaciņas, taču tās ļoti viegli atdalās un ēdājam nesagādā nekādas problēmas.

Labu apetīti!

@ A.Jansons, A. Jansona foto

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
addd
addd :

Ko šim gardumiņam var pielikt klāt, laikam ceptus sīpolus un pilna laimes sajūta ir sasniegta.

12.dec Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager