Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 18.februāris 2025, 16:44 | Komentēt | 232 skatījumi

Karpa ar aristokrātisku garšu

Man patīk izmēģināt dažādu tautu virtuvi, un reiz es atradu čehu karpas recepti – un pagatavoju. Nosaukums ir interesants un saistīts ar čehu muižnieku, politiskās un kultūras dzīves pārstāvi Petru Voku, kas bija slavens ar greznu dzīvesveidu un izsmalcinātiem ēdieniem.

Šis unikālais ēdiens iemieso aromātisku garšvielu, vērtīgu sastāvdaļu un apbrīnojama pavāra talanta kombināciju. Katrs gatavais karpas gabals atklāj bagātīgu garšas buķeti un neaizmirstamu pēcgaršu. Šis būs lielisks papildinājums tavai gardo zivju recepšu kolekcijai.

Sastāvdaļas:

  • Karpas fileja
  • 2 olas
  • Milti
  • Ķiploki
  • Rīvmaize
  • Melnie un asie sarkanie pipari
  • Ķimenes, sāls

Pagatavošana:

  • Karpas fileju sagriež porciju gabalos, pārkaisa ar ķimenēm, melnajiem pipariem un sāli.
  • Miltiem un rīvmaizei pieber asos sarkanos piparus un samaisa.
  • Ķiplokus saspiež, pievieno pāris olām un saputo.
  • Karpas gabalus apviļā piparmiltos, pēc tam iemērc ķiplokolās. Pašās beigās apviļā arī rīvmaizē un liek cepties sakarsētā eļļā. Cep, līdz zivs kļuvusi zeltaina.
  • Beigās karpas gabalus uz mirkli uzliek uz virtuves papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager