Recepte | 11.aprīlis 2025, 15:54 | | 267 skatījumi
Tartars no vimbas
Vimbu laikā lai top recepte no vimbas. Piemēram – vimbas tartars! Šoreiz klāt pieliku avokado un gurķi – un tā ieguvu jaunu, svaigu garšu. Pirmais degustators teica: ņammīgi!
Sastāvdaļas:
- Vimba
- Avokado
- Gurķis
- Olīvas
- Dilles
- Salātu lapiņas
- Sāls, pipari, olīveļļa
Pagatavošana:
- Uz šķīvja noliek cilindrveida formu, kurā kārtos tartaru. Ja tādas nav, var izmantot cilindrveida viskija glāzi vai ko tamlīdzīgu. Tādā gadījumā iekšā ieklāj pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk ēdienu izņemt, un visas sastāvdaļas kārto otrādi: pirmo liek zivi, pēc tam apakšējo daļu no avokado, gurķa un olīvām.
- Vimbu izfilē, izgriež muguras un vēdera asakas, pēc garšas sajauc ar sāli un cukuru. Samaisa un atstāj iemarinēties 30 minūtes.
- Avokado, gurķi un olīvas sagriež kubiņos, saliek bļodiņā, pievieno nedaudz olīveļļas un zivju mērces. Sajauc.
- Pirmo formā liek masu no bļodiņas, tad pāri – sakapātu vimbu, kas sajaukta ar sasmalcinātām dillēm.
- Beigās uzmanīgi noceļ cilindra formu. Dekorē ar salātu lapiņām, pasniedz ar grauzdētu maizi.
Labu apetīti!