3 bildes
Reņģu ņamma.
Reņģu ņamma. Arī salakas gatavoju šādā veidā. Zivtiņas ķidāju un skaloju, zivju olas atstāju ,rumpī. Piemērotā traukā kārtoju miltos panētus un apceptus rumpīšus- katru kārtu pārsmērēju ar saldenu tomātu mērci un nokaisu ar sīpolu gredzeniem. Kad trauks pilns, saturu pārleju ar iepriekš sagatavotu marinādi. Precīzas receptes nav, visu taisu "uz aci", pa laikam pagaršojot, aptuveni tā: uz 0,5 l ūdens pusi ēdamkarotes sāls, pusotru ēdamkaroti cukura, 15-20 piparus, pāris smaržīgos piparus, divas krustnagliņas un tik pat lauru lapas. Garšvielas nedaudz pavāru un beigās pieleju 6- 7 ēdamkarotes 9% etiķi- tā lai šķiet, ka ir par daudz. Tad ar marinādi pārleju zivju kārtojumu, lai marināde visu nosedz. Ir varianti: es marinādi leju iespējami karstu , tad ātrāk ievelkas un sīpoli ir krauķšķīgi, bet ne cieti. Var visu saturu pasautēt uz uguns, tad varēs ēst ar visām asakām:). Man patīk reņģītes želejā, tāpēc siltā marinādē izšķīdinu aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, bet tad jāņem vērā, ka nedrīkst stipri karsēt. Nākošā dienā ņamma ēdama.