atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
2.sep NeCope
2.sep 5 10 3618
Smaržo pēc riekstiem
[10] Komentāri | dilst | aug
 
eMKa
eMKa :

Uz baltmaizes ar sviestiņu, laikam vēl pipariņus nedaudz vajadzēja un labu apetīti :))

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Un galvenais nesajaukt ar baltajām mušmirēm:)

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

eMKa> ir jau garšīgi jā, tik kopš tās reizes kad pavairāk pamielojos ar tām foreļcopē/divdienniekā un dabūju skrejamo un sapurgāju(var ar teikt pietaisīju) visu dienu, tāds rezervētāks esmu pret jēlu sēņu ēšanu :)))

akmens> sajaukt var daudz ko, kā mans paziņa pa dzerstiņu nogrābis barčikā garu blondīni, a bet kad "iepazina tuvāk" izrādījās tranvestīts :D

Mušmirēm un dižsardzenēm paldies dievam pietiekami daudz atšķirību.Tad jau grūtāk atšķirt dažas atmateņu sugas no mušmirēm. Un tā saindējas ar biežāk.

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
aakkis

Tur joku nav=9 jau saēdās,sevišķi mazās-nu nebāziet pie mutes!

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Gatizs

Sulla paldies par padaliishanos pieredzee, es laikam ar atureshos:D

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Iespējams pārpratāt, toreiz es nesaēdos mušmires, bet šīs pašas dižsardzenes. Tik cilvēka kuņģis ne visai piemērots sēņu olbaltumam, un lielākos daudzumos to vienkārši nesagremo, īpaši jau jēlu :)

aakkis> bet tu tak kā liels sēņotājs noteikt atšķir no mušmirēm ne? Man pašam liekas ka sajaukt nevar, esmu atradis gan baltās, gan pērļu un zaļās mušmires, nu tak pavisam cita uzbūve tām, lapiņas zem cepures, kāts un smarža savādāka, nav tādas zvīņas uz cepures :)

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Es šīs sēnes esmu ēdis viereiz mūžā,tad biju maziņš un uzticējos onkulim.Tagad droši vien neviens man nepierunās šīs ēst:),pārāk liels dabīgais atbirums no šo ēšanas:),labu apetīti

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

akmens> un prātīgi darīts, ja neesi pārliecināts labāk neriskēt, vienkārši nav tā vērts :) Es gan palaikam tās uzcepu kā karbonādes, olas panējumā, mmm..

09.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
guntarskl

:))) Pēc komentāriem uz reiz var redzēt, kurš pilsētas zīmuļspicētājs, un ar dabu(arī makšķerēšanu) uz jūs:)))

Dižsardzene/saulsardzene, ēdama arī termiski neapstrādāta, bet neieteiktu, jo sēnes grūti sagremojās, ieēdīs par daudz, nebūs labi.

Ļoti garšīga sviestā cepta, vai panēta, kā karbonāde.

14.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Breks

Atšķirt var elementāri, ēdamai saulsardzenei vainadziņš ap kātu ir kustināms, tas ir nepieaudzis pie kāta, bet vienreiz ēdamajām tas vainadziņš ir pieaudzis pie kāta!

30.09.10 Atbildēt | Ziņot 0

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs