Nogriez muguru (sākot no astes), pārgriez vēderu uz astes un galvas pusi, iegriez abās pusēs ādu aiz žaunām un novelc ādu no galvas puses, sākot no muguras daļas. Ja labi iegriezīsi, galva nonāks nost ar visām iekšām, ar vieglu rokas kustību.
Pavisam vienkārši - tieši aiz galvas - tajā mīkstumā - iedur nazi un gar spuru novelc līdz astei (nazim jābūt mazam un asam), pēc tam no sāna pāris (iegrieztajā šķirbā) reizes pārlaid pāri ar nazi. Līdz ar to gaļa smuki atnāk no ādas. Tad nogriez galvu un izvelc fileju. Nonāk āda + iekšas un nedaudz no gaļas no vēdera. Lai mazāk aizietu zūdībā vēdera daļa, tur arī nedaudz vajag ar nazīti piestrādāt, kad veic ādas novilkšanas procesu. Brutāli, bet efektīvi.
Slinkums lasīt bet paskaidro kā tu ''nomizo''(novelc ādu) asarim?
Nogriez muguru (sākot no astes), pārgriez vēderu uz astes un galvas pusi, iegriez abās pusēs ādu aiz žaunām un novelc ādu no galvas puses, sākot no muguras daļas. Ja labi iegriezīsi, galva nonāks nost ar visām iekšām, ar vieglu rokas kustību.
Killers:):) Man pat nav izdevies normāli filejas izgriezt. 1 puse OK, bet otrā nesanāk.
Asari man arī nav nācies filēt, to 46 centimetrīgo es krāsnī cepu. Līdaku gan baigi labi samācījos filēt.
Pag, kā izpaužas tas "nogriež muguru"? Spuru, ja?
Pavisam vienkārši - tieši aiz galvas - tajā mīkstumā - iedur nazi un gar spuru novelc līdz astei (nazim jābūt mazam un asam), pēc tam no sāna pāris (iegrieztajā šķirbā) reizes pārlaid pāri ar nazi. Līdz ar to gaļa smuki atnāk no ādas. Tad nogriez galvu un izvelc fileju. Nonāk āda + iekšas un nedaudz no gaļas no vēdera. Lai mazāk aizietu zūdībā vēdera daļa, tur arī nedaudz vajag ar nazīti piestrādāt, kad veic ādas novilkšanas procesu. Brutāli, bet efektīvi.
ā, un iegriešanas procesu veic no abām pusēm.
Tā arī var, kā andriskkk raksta, tikai man šķiet, ka tas ir drusku čakarīgāk.
P.S. Nekādu uzbraucienu andrimkkk. :)