atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
10.mai Rokdarbi
10.mai 2 12 3167
Šitos būs sapaliem jāpiedāvā!
[12] Komentāri | dilst | aug
 
willow

Šitie ir smuki sanākuši. Domāju, ka forelei ar būtu pa pirmo. Varbūt tik tie caurumiņi straumē var nenostrādāt un sačakarēt spēli, taču moška tomēr arī aizietu... Cik noprotu, tad testējis vēl neesi?

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
vilibalts

Tieši šos estējis esmu vannā uz rotēšanu! Pagājušajā sezonā bija dzeltenais ar mušu, tikai mazliet lielāks pēc izmēra testēts Daugavā un dažos ezeros uz asariem! Asari kodās normāli! Par caurumiņiem runājot, šīs lapiņas ideju nospēru no Myran Tony rotiņiem! Myran uzskata, ka šie caurumiņi dod papildus trokšņus ūdenī! Pāgājušogad stiprā straumē netika testēts, bet tādā normāla straumē rotē labi! Nu jā, iespējams stiprā straumē var rasties grūtības!

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Ir smuk, forelēm ar tīk šādi dzelten sārtie ;) Vienīgi skatos lapiņai aukšdaļa paplata, varētu arī "lipt" ciet. Savulaik kad ar veidoju rotus tad bieži saskāros ar šo problēmu, īpaši ultramazajiem rotiem 00.

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
bums
bums :

šādas bija arī ABu rotiem Pareizi Sulla saka lipa klāt Iskrējiena leņķis ir par platu /bet tā nav aksioma/ ar lapiņas biezuma variēšanu var dabūt ideālu -tas ir tad kad netinot spoli lapiņa rotē :))

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
vilibalts

Iekrītot ūdenī, ar vieglu piecirtienu panāk, ka lapiņa sāk rotēt, un tālāk jau rotē labi! Šādai pašai bik lielāka izmēra lapiņai pat tas sākuma piecirtiens nav vajadzīgs! Sanāk tā, jo mazāka lapiņa, jo grūtāk rotiņu nobalansēt, lai tas labi rotē! Vēl mazākiem labāk svariņu izvietot priekšā, un aizmugurē obligāti likt kādu mušiņu! Nu tā kā tas ir Mepps Lusox!

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
vilibalts

Lapiņa ir salīdzinoši bieza, tas dod stabilu rotēšanu, bet ir vajadzīgs sākuma piecirtiens, lai palaistu! Rotiņi ar biezām lapām liek spiningam stipri vibrēt, tā var ļoti labi just, vai roteris strādā! Jo biezāka lapiņa, jo vairāk spins vibrē! Mazajiem rotiem ar plānu lapiņu "sadzirdēt" tās darbu ir pagrūti, pat ar pīto auklu!

11.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
epox59

vilibalts . Ir ļoti labi sanākuši ... :) !

Tikai par lapiņas biezumu nepiekritīšu . Jo plānāka lapiņa , ,jo viņa ātrāk griežas. Līdz ar to ūdenī radot lielāku rezonansi . To izpētiju valcējot lapiņas līdz zināmam biezumam.

Šādu info atradu krievu saitos , kur viņi sacensībām paši taisa rotiņus .

26.07.12 Atbildēt | Ziņot 0
vilibalts

Hmm, interesanti! Nu jā, es ar novēroju, ka plānākas lapiņas ātrāk rotē, bet tomēr sliktāk tur straumi. Bet par to rezonansi plānajām lapiņām- sanāk tā ka plānā lapiņa labāk izprovacē zivi uz uzbrukumu?

26.07.12 Atbildēt | Ziņot 0
epox59

Aizsūtiju PM... :) .

27.07.12 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Stikla pērlītes pēc trieciena pret koku sašķīst- obligāti plastmasas pērles!

27.07.12 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Lapiņas biezumam jāsabalansējās ar serdeņa smagumu. Optimālaos biezums 0,5-0,75 (lieliem, smagiem rotiņiem). Vēl izšķirošs ir lapiņas izliekums un lociņa lielums.. Visi šie aspekti kopumā nosaka, vai lapiņa rotēs stabili jebkuros apstākļos.

27.07.12 Atbildēt | Ziņot 0
vilibalts

Nu jā! Lapiņas izliekums nosaka to, kādā lenķī lapiņa rotēs attiecībā pret serdi! Jo lielāks izliekums, jo tuvāk serdei lapiņa rotēs! Tātad lēni velkot roteri, serde sasveras uz leju, un lapiņa sāk mesties pret serdi! Tas nav tik aktuāli, ja spiningo straumē! Bet ezerā man labāk strādā lapiņas, kas nav stipri izliektas! Tos rotiņus var lēnāk vadīt, kas līdakām ļoti patīk!

27.07.12 Atbildēt | Ziņot 0

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs