Malciņa izskatās sausa, priekš temperatūras dabūšanas sākumā ir laba un ja taisa karsto žāvēšanu tad aŗī der, bet ja grib vairāk dūmiņus un aukstāku žāvēšanu, tad zaļu tikko cirstu lapukoku, bet ne bērzu, vislabāk alksni vai ābeli, bet ābele būs karsta.
arī mitrus lapukoku praulus daži mēdz likt, lai būtu tikai dūmi.
Vēl par šito kastrolīti. Ja tas tā viss paliek, tad tā ir laba un slikta štelle. Laba ar to, ka var kūpināt un kaut ko vēl pagatavot, īpaši jau siltā laikā, bet ziemā tas noņem siltumu un lieki jākurina. tā kā tur prasās siltumizolācija pāris ķieģeļu kārtas izskatā vai vēl labāk smiltis, kuras jebkurā laikā var noraut nost.
Un trubiņu arī ar smiltiņām apmetam, ja tas vēl nav izdaŗīts.
Trubas reizēm mēdz piesērēt, tad jāņem nost un jātīra, bet tas atkarīgs no malkas un kurināšanas biežuma. Un regulējama gaisa padeve ja būtu, tas vispār ir šiks. bet kuras jau tāpat.
Malciņa izskatās sausa, priekš temperatūras dabūšanas sākumā ir laba un ja taisa karsto žāvēšanu tad aŗī der, bet ja grib vairāk dūmiņus un aukstāku žāvēšanu, tad zaļu tikko cirstu lapukoku, bet ne bērzu, vislabāk alksni vai ābeli, bet ābele būs karsta.
arī mitrus lapukoku praulus daži mēdz likt, lai būtu tikai dūmi.
Pirmo reizi şito kurināju já dūmu vaig vairāk karstumu mazāk.
Vēl par šito kastrolīti. Ja tas tā viss paliek, tad tā ir laba un slikta štelle. Laba ar to, ka var kūpināt un kaut ko vēl pagatavot, īpaši jau siltā laikā, bet ziemā tas noņem siltumu un lieki jākurina. tā kā tur prasās siltumizolācija pāris ķieģeļu kārtas izskatā vai vēl labāk smiltis, kuras jebkurā laikā var noraut nost.
Un trubiņu arī ar smiltiņām apmetam, ja tas vēl nav izdaŗīts.
Trubas reizēm mēdz piesērēt, tad jāņem nost un jātīra, bet tas atkarīgs no malkas un kurināšanas biežuma. Un regulējama gaisa padeve ja būtu, tas vispār ir šiks. bet kuras jau tāpat.
Gaisu regulēju ar durtiņàm doma ir apkraut ķieğeļiem.
Tad atliek tikai novēlēt lai labi kūpinās :)
Salīdznot ar veco mucu,būslabi