atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
VMK VMK 22.12.12
 

Apkopota biedrības „Ventspils Makšķernieku klubs” gada atskaite

15 8864

Pilnu atskaiti šonedēļ iesniedzām Ventspils novada domes deputātiem, jo novada pašvaldība ir mūsu nozīmīgākais un atsaucīgākais sadarbības partneris.


2012. gada laikā biedrība pieauga no 4 biedriem līdz 26, un iesniegumi par iestāšanos klubā turpina pienākt. Biedrībā būtu vērts nākt makšķerniekiem, kas grib zivju dēļ darīt ko vairāk, nekā tikai makšķerēt. Loģiski - ja cilvēks vēlas vienkārši copēt, viņu labāk lieki nekaitināt.

Gada sākumā saņēmām pirmo palīdzību – Ventspils novada dome atbalstīja VVD sabiedrisko inspektoru kursu rīkošanu un pieņēma lēmumu pilnvarot biedrību veikt reidus novadā.

Atsaucība uz mācīšanos bija liela – pēc publikācijas „Ventas balsī” pieteicās 35 makšķernieki, 15 kārtoja VVD atestāciju, martā 7 kļuva par sabiedriskajiem inspektoriem.

Rakstījām projektus – Live Venta ietvaros notika pirmie zivju kontroles reidi, tapa TV sižets un Latvijas-Lietuvas sadarbības seminārs. Secinājām, ka vajag tehniski labāk sagatavoties – uzrakstījām Eiropas Zivsaimniecības fonda projektu par resursu aizsardzības reidu laivu un dažādiem nepieciešamiem palīglīdzekļiem, Ventspils novads piešķīra līdzfinansējumu, jācer, ka rezultāts būs.

Rīkojām kluba pirmās sacīkstes "Zelta vizulis 2012" – upēs bija oktobra beigu līmenis, un Ventā tikai beigtu mājlopu trūka, bet nospriedām, ka draza meistarībai netraucēs, un tā arī bija - lielākā daļa ekipāžu vismaz pie kādas zivs tika.

No maija sākuma sarīkojām 32 zivju resursu aizsardzības reidus, kuros piedalījās kopumā 20 makšķernieki. Nostrādājām 536 cilvēkstundas, nobraucām 2173 ar saviem auto un 337 km ar savām laivām, izņēmām 3740 metrus nelegālo tīklu, kas nodoti VVD iznīcināšanai. Atlaidām no tīkliem 8 lašveidīgos. Jāpiebilst, ka mūsu darbība tika ievērota, saņēmām gan atbalstu, gan pretējas aktivitātes.

Sapratām, ka vienatnē “inspektorēt” nav jēga, jāveido kolektīvs. Reidā var doties vismaz divi, vismaz viens ar VVD apliecību. Sapratām - lai mazāka ķēpa un brēka, zivis jālaiž vaļā tūlīt, kad tiek izvilkts nelegālais tīkls. Principā nav iemeslu, kāpēc sabiedriskajiem inspektoriem vajadzētu pārvietoties ar laivā ieceltu tīklu, kurā ir zivis.

Cenšamies sekot MOSP darbībai un piedāvāt arī savus vērtējumus lēmumiem, kas balstās uz vietējo pieredzi. Uzsvaru liekam uz zivju resursu aizsardzību un saglabāšanu, pārējais ķīviņš šķiet sekundārs.

Piedalāmies projektā „Miljons foreļu atgriešanās” un palīdzam ielaist Ventspils novada upē foreļu mazuļus. Sekojam upē notiekošajam, ir plānoti dažādi pasākumi upes eko sistēmas uzlabošanai.

Gribētos veicināt makšķerēšanas tūrisma attīstību novadā, cilājam domas, kā palielināt laivu ielaišanas vietas, citus vietējos pakalpojumus un informāciju par tiem.

Jaunā gadā turpināsim gan paši mācīties, gan iesaistīt vairāk makšķerniekus un arī jauniešus mūsu aktivitātēs, un protams - makšķerēt. Vēl šoziem mēģināsim sarīkot lielākus tautas klases mačus, ir iesniegts izstrādāts projekts, pašlaik gaidām projekta novērtējumu.

Vēlējums kolēģiem Jaunajā gadā – neķeriet kreņķi, ķeriet zivis!

Acinām visus copmaņus padomāt ne tikai par jauniem kātiem, spolēm un āķiem, bet arī par pašu galveno – ZIVĪM. Ne asakas!

 
[15] Komentāri | dilst | aug
 
Flakais

+10...Lai izdodas iecerētais 2013.gadā!!!;)

23.12.12 Atbildēt | Ziņot 0
valnaans

Malači! Tā turēt!

27.12.12 Atbildēt | Ziņot 0
vienkars

Vairāk tādu klubu LV vajadzētu,kas tiešām kaut ko reālu dara.Tā turpināt.

27.12.12 Atbildēt | Ziņot 0
dromfishr21

Loti,labi Bija Palasit!!! :) ++

Kautkadu Kolektiivu vajadzetu ari uztaisit kuldigas Pusee!

29.12.12 Atbildēt | Ziņot 0
EiZii

Kuldigas pusee klubs lieti nodereetu, tikai mums jau iisti nav biedri ko izveeleeties. Vieni dur, citi kapaa, paareejie pa tiikliem sitaas. Hmmz.

03.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
Brikets

EiZii,tik traki jau nav ;)

08.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
kinvik

Vajadzētu sākt biežāk pievērst ,Jūsu,uzmanību stintu copei Ventā,un,kopā ar muņikiem"' veikt reidus kā makšķerēšanas noteikumu,tā arī sabiedriskās kārtības - tautvaldības interesēs,uzturēšanai uz ledus !Piegānītāji beidzot ir jāsāk reāli sodīt !

22.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Neatradu nevienu vārdu par to cik protokolus esiet sastādījuši!Tātad jautājums:

Cik protokolus esat sastādijuši/izrakstijuši?

25.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

24 tīklu izņemšanas protokoli 32 reidos, divi slēpņi ar bija, Urmas.

Bet Tu jau protams, domā aizturēšanu - neuztraucies, to mēs pietaupīsim nākamai reizei, kad brauksi reibumā skaldīt mikrobutes.

Neaizmirsti arī kā parasti ievietot savā atskaitē, ka izteici aizrādījumu internetā, tā teikt, veici sabiedriski derīgo darbu forumā (kā tas jums MRK ir pieņemts:)

Ne asakas, kolēģu galvās zvejojot.

28.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Par šāda veidi atbildi nemaz nebrīnos.VMK savādāk kā ar personālijām nemaz nemāk.Tā izskatās ka savādāk nemaz strādāt nemākat.

Par to mikrobušu skaldīšanu reibumā-Tu esi bijis klāt kad es reibumā skaldu mikrobutes???Nevajag tukši muldēt ja nezini.Neattiecini citu izdarības uz manīm.

Nevajag nemaz būt sabiedriskajam inspektoram,lai izņemtu tīklus un tos iznīcinātu.No jūsu kluba pa gadu izņemtajiem tīkliem,es kā makšķernieks pa pāris gadiem esmu izcēlis vismaz 5-to daļu.Ja nav sastādīti protokoli ar vainīgo,tad sory ..... .Izskatās ka neesat vēl gatavi tikties ar pārkāpējiem aci uz aci.

28.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

...urmas, urmas - citēju no mrk mājas lapas par paveikto "Ir iegūta informācija no Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajām pašvaldībām par iecerēm licenzētās makšķerēšanas organizēšanu Gaujas upē, kā arī pievērsta sabiedrības uzmanība šai iecerei."

Vari raksturot, kā notika "sabiedrības uzmanības pievēršana", Urmas? Bija kāda preses konference, publikācijas, piketi? Bija kāds Darbs? Izņemot dažus simtus ierakstu CL forumā un dažām gramatiski kļūdainām vēstulēm valdībai?

Jeb tu domā to MRK uzsaukumu krievu makšķerniekiem, ka sākusies Gaujas privatizācija un Irbe esot nākamā?

Tas mans pamatojums.

Kur pamats taviem vispārinājumiem par VMK?

Pašlaik mājās slimoju, kad atsevišķi MRK biedri atdos kaut daļu no kopā 4300 aizņemtajiem un neatdotajiem latiem, būs arī resursi organizēt kādus pasākumus. Ar janvāra ienākumiem 22 latu apmērā kaut kā negribas reidos iet.

Tāpēc padomā vēlreiz - ja kāds tevi sauc par demagogu, varbūt tam tomēr ir kāds pamats. Un pamēģini kādu laiku likties mierā, tev jau vairākas reizes ir uzkatāmi pierādīts, ka labāk paklusēt.

28.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

1.Es šai portālā runāju tikai savā vārdā.

2.Ja kas interesē par MRK darbību tad jautā MRK valdei.

3.Nejauc manas personīgos jautājumus ar MRK.Jo vajadzības gadijumā MRK tev uzdos interesējošos jau'tājumus rakstiskā veidā.

4.Par kādiem 4300Ls iet runa?No tevis vai no MOSP kāds ir paņēmis kaut kapeiku?

5.Kā jau savulaik minēju-ja kāds kko dara,tad tas ir tikai apsveicami.Tik starpība ir tajā kā to veic.Runājot par tīklu izņemšanu es atšķirībā no tevi nevienam neprasu ne kapeiku!

:)

28.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Par baltu velti ieteikšu,varbūt noder,biznesa projektiņu:

Izveido SIA zivju aizsardzības jomā un noslēdz līgumu ar nepieciešamajām instancēm.Tad tavi ienākumi būs atkarīgi no padarītā darba&iekasētajām soda naudām.Nevis no godīgu makšķernieku samaksātajiem Ls par copi LM zonā.

Tādā veidā cietīs pārkāpēji ne godīgie copmaņi.Un nebūs jāsēž uz 22Ls mēnesī,kad rokas neceļās neko darīt.

Tas tā draudzīgs ieteikums.Varbūt noder. :)

30.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Diemžēl Urmas, neatrodu ne mazāko saikni starp mūsu darbību un taviem virtuālajiem padomiem, un pat ne ar LM (ar ko ne man, ne VMK nav ne mazākā sakara).

Redzi, praktiskā darbā pārbaudot dažādu gvelšanu, var šo to pārbaudīt. Arī to, kā "uz aci" novērtējot 5 km tīklu, rodas iegrāmatoti 3740 metru. Tāpēc, piemēram, tavs apgalvojums par ļoti daudzajiem izvilktajiem tīkliem ir tikai gvelšana tīklā bez pamata, no kā nevienam "gogīgajam makšķerniekam" labāk nav palicis, tas nav devis ieskatu par maluzvejniecības apjomiem utt.

Ko tur par tīkliem - pat tavā "jājamzirdziņa" tēmā - LM likvidēšanā praktiski neesi paveicis neko. Pusotra gada laikā. Varētu teikt, ka esi pilnīga nulle.

Ja es ar tevi reizēm nestrīdētos, tevis vispār nebūtu. :)

03.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Andrīt

Tu kā parasti esi savā ampluā.:D

Lai tev veicās radošajā darbā.Varbūt uz vecumdienām varēsi par šo tēmu kādu grāmatiņu uzrakstīt. :))

04.02.13 Atbildēt | Ziņot 0

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs