atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
CopesLietas.lv CopesLietas.lv Vakar, 0:58
 

Galerts no līņa

0 145

Līņa galerts ir klasiska un garda zivju uzkoda gan svētkiem, gan ikdienai. Pagatavojiet – un neviens zivju cienītājs nepaliks vienaldzīgs.

Sastāvdaļas:

  • 400–600 g līņa
  • 1 paciņa saldētu burkānu un zaļo zirnīšu (vai arī svaigus)
  • 2–3 baltmaizes šķēles
  • 2 šķēles sālīta speķa
  • 2 olas
  • Piens
  • Lauru lapas
  • Melnie un smaržīgie pipari
  • Koriandra sēklas
  • Burkāns
  • Selerijas sakne
  • Dilles
  • Sīpols

Pagatavošana:

  • Līņiem gar muguras asaku nogriež abas filejas. Atdala tās no ādas, vēdera asakas atstāj. Galvai izņem žaunas.
  • Galvu, asakas, ādu un spuras liek katlā ar aukstu ūdeni un vāra buljonu.
  • Kad uzvārās, noputo. Pievieno sīpolu, selerijas sakni, burkānu, piparus, diļļu kātus, koriandra sēklas un sāli.
  • Vāra vēl 20–25 minūtes un pēc tam buljonu nokāš.
  • Zivs fileju divas reizes izmaļ gaļas mašīnā kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi un speķi. (Pēc tam bez bažām par asakām to var dot arī bērniem.)
  • Pievieno vienu olu, sāli, maltus melnos piparus. Visu labi samaisa un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Tad ar slapjām rokām veido nelielas bumbiņas un liek vārošā buljonā. Pieber saldētos dārzeņus un vāra, līdz bumbiņas uzpeld.
  • Bumbiņas un dārzeņus liek vienā lielā traukā vai mazās bļodiņās –pēc paša izvēles. Pārlej ar buljonu.
  • Atdzesē un liek ledusskapī, lai saželē.

Labu apetīti!

P.S. Želatīnu neizmanto, jo līnim pašam ir ļoti daudz želējošās vielas.

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs