Nedaudz oponēšu! :) Mani mācīja viens Ulmaņlaika zvejnieks... Daru vienkārši: Iekurinu savu kūpinātavu un kurinu līdz ir ogles, tad lieku svaigu alkšņu malciņu, pilnībā noslēdzu kūpinātavu, apmēram 1.5 stundas un zivis gatavas, tad lieku bļodā vai kastē pa kārtai saberot ķiplokus un sāli, tad sasedzu un gaidu, kad atdziest (5-6 stundas), un tad ir izcils kūpiņš! Visi, kas garšojuši, jau ir izteikušies! :) Esmu mēģinājis dažādi, bet šādi sanāk viss labāk!!! P.S. Esmu arī kūpinājis karpas, butes, asarus, līdakas, bullīšus, vēja zivis, skumbrijas.... Viss vienmēr sanācis izcili! Jautājiet, atbildēšu! :)
Es tā kūpinu jūras zivis - sālu pēc kūpināšanas, trauku ietinot pārtikas plēvē uz 1-2 stundām. Bet saldūdens zivs tomēr ir labāka silta, es 5-6 stundas pēc kūpināšanas neredzu jēgu gaidīt.
Par grādiem es Tev neko nepateikšu. Kūpinu uz sajūtām, ik pa 30 min apskatos un paraugu ar roku savu mucu (kūpinātavu), ja roku var noturēt pie mucas, tad jau ir par vēsu! Kkā tā! :)
MMM-Siekalas pilna mute!Būs jāpamēģina pēc Tavas receptes,bet es un pārējie parasti nevaram nociesties tik ilgi gaidīt kamēr zivs atdzisīs,nolokam karstas:)Lai gan jāpiekrīt,ka aukstāka zivs garšīgāka!
Ķiplokus liek saspiestus, pirms kūpāšanas, tad būs vēl lielāks MMMMMM
Nedaudz oponēšu! :) Mani mācīja viens Ulmaņlaika zvejnieks... Daru vienkārši: Iekurinu savu kūpinātavu un kurinu līdz ir ogles, tad lieku svaigu alkšņu malciņu, pilnībā noslēdzu kūpinātavu, apmēram 1.5 stundas un zivis gatavas, tad lieku bļodā vai kastē pa kārtai saberot ķiplokus un sāli, tad sasedzu un gaidu, kad atdziest (5-6 stundas), un tad ir izcils kūpiņš! Visi, kas garšojuši, jau ir izteikušies! :) Esmu mēģinājis dažādi, bet šādi sanāk viss labāk!!! P.S. Esmu arī kūpinājis karpas, butes, asarus, līdakas, bullīšus, vēja zivis, skumbrijas.... Viss vienmēr sanācis izcili! Jautājiet, atbildēšu! :)
Es tā kūpinu jūras zivis - sālu pēc kūpināšanas, trauku ietinot pārtikas plēvē uz 1-2 stundām. Bet saldūdens zivs tomēr ir labāka silta, es 5-6 stundas pēc kūpināšanas neredzu jēgu gaidīt.
Gaumes lieta :) Es kūpinātas zivis ēdu aukstas.
cik grādos sanāk kūpināt?
Par grādiem es Tev neko nepateikšu. Kūpinu uz sajūtām, ik pa 30 min apskatos un paraugu ar roku savu mucu (kūpinātavu), ja roku var noturēt pie mucas, tad jau ir par vēsu! Kkā tā! :)
MMM-Siekalas pilna mute!Būs jāpamēģina pēc Tavas receptes,bet es un pārējie parasti nevaram nociesties tik ilgi gaidīt kamēr zivs atdzisīs,nolokam karstas:)Lai gan jāpiekrīt,ka aukstāka zivs garšīgāka!
Sālot pēc kūpināšanas normāla izmēra zivīm(nevis renģēm) sāls un ķiploks pilnībā neiesūcas, jo zivs tos uzņem tikai tad kad ir silta,