atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Atbildēja: 26.mar
J motion

Kam Tu dod priekšroku liekot uz āķa,protams,ķerot karpas : Kukurūzu , baltos tārpus , slieku?

A Aivars Rudzinskis

kukurūzu.

Atbildēja: 16.06.11

Sveiks! Cream Cajouser Tu izmanto kā barības boilu?

A Aivars Rudzinskis

dažreiz. principā visas nutrabats boilas (izņemot trigga sēriju) ir kaut kas pa vidu starp barības un atraktivitātes boilām - ievērosi, ka tās, piemēram, ātri zaudē ķīmisko smaržu, jo tās koncentrācija nav tik liela. arī firmas nosaukums veidojies no domas par katru boilu kā augstas barības vērtības boilu.

Atbildēja: 16.06.11

Sveiks, ekspert.

gribēju pajautāt vai tas ir karpām raksturīg, ja vienu rītu copes nav bet vakarā ir, bet otrā rītā ar tādiem pašiem laika apstākliem tieši otrādi?

A Aivars Rudzinskis

"tādi paši" laika apstākļi nemēdz būt. turklāt nevari jau garantēt, ka vienmēr tev bijušas identiskas ēsmas/pavadiņas pozīcijas. tā var būt sagadīšanās un var arī būt, ka karpas barojas dažādos laikos. dažreiz gadās, ka karpas ķeras labāk noteiktos pulksteņos (katrā vietā individuāli) un gadās, ka ķeras visos iespējamos laikos.

Atbildēja: 16.06.11
J motion

Varētu kādu labu karpu dīķi vai ezeru ieteikt Dobeles rajona?

A Aivars Rudzinskis

tērvetes ūdenskrātuve, apsaimnieko Latvijas Valsts meži un laiž iekšā karpas, cik zinu. otrs variants, kur noteikti var tikt pie lielākām karpām ir vipēdes ezers.

Atbildēja: 14.06.11
J Zefirs

Sveiks!

Ja man boilas nedēļas 3 ir stāvējušas istabas temperatūrā atsevišķā maisā viņas nav vecas? Tur nevar būt iemetusies pārtikas ēde vai kas tāds? Ja jā, tad kā boilas pareizi glabāt, ja man nav speciālās boilu somas?

A Aivars Rudzinskis

boilas, kas pirktas nesaldētas parastos iepakojumos, var glabāt praktiski jebkādos apstākļos, tām nekas nenotiks. saldētās boilas glabā saldētavā vai izkaltē.

Atbildēja: 14.06.11
J Zefirs

Sveiks!

Pastāsti vai veidojot pavadas ir jāņem nost tas cieti zaļais pārklājums un, ja ir tad kādēļ? Kāpēc tad ražotāji nevar ražot pavadas bez zaļā slāņa? Un ar ko viņu labāk lobīt?

A Aivars Rudzinskis

šādas pavadiņas sauc par kombinētām. tas tādēļ, ka pavadiņu veido itkā sastāvošu no diviem dažādiem materiāliem. lielākā pavadiņas daļa ir cietāka un tur pārklājumu atstāj. savukārt pāris centimetrus virs āķa pārklājumu noņem tādējādi padarot to daudz mīkstāku un āķi daudz kustīgāku, kā rezultātā tas drošāk ieķeras karpas mutē. tāpat izolāciju ņem nost no mata, ja visu pavadiņu ar matu sien no viena materiāla izmantojot bezmezgla mezglu. tādā veidā ļoti ērti un vienkārši uzsien kombinēto pavadiņu, ko citā variantā varētu veidot no cieta fluorkarpbona un mīkstas pītās auklas, piemēram. cieta pavadiņas augšējā garākā daļa nodrošina mazāku iespēju pavadiņai sapīties metienā, kā arī to, ka nogrimstot tā nogulsies daudzmaz taisni nevis mudžeklī, kā bieži darītu pavadiņa, kas sastāvētu tikai no mīkstā materiāla. izolāciju noņem ar speciālu instrumentu, bet var to darīt arī ar nagiem, zobiem, neasu nazi utml. galvenais - nesabojāt iekšējo daļu, jo tieši tā nodrošina pavadiņas izturību. izolāciju daudz vienkāršāk noņemt, ja attiecīgo vietu paturēs virs tvaika vai pat iemērks verdošā ūdenī.

Atbildēja: 14.06.11

Sveicināts vēlreiz meistar!

Vai vari pastāstīt kādas garšas un ražotāju boilas ir tavā top 5?

A Aivars Rudzinskis

trigga (dažādos veidos), trigga ice, pulse, RH monster crab, nutrabaits cream cahouser, BFM Salmon Caviar & Balck Pepper

Atbildēja: 12.06.11
J karlos

Sveiks!

Vai esi ko dzirdējis par ASV ražotajām FOODSOURCE lures (Carp candy) boilām? Tādas mīkstas kā želejkonfektes. Var būt pat esi uz viņām ķēris?!

A Aivars Rudzinskis

nav gadījies mēģināt. izmēģini, pastāsti.

Atbildēja: 10.06.11

Sveiks, Cienījamo meistar!

jautājums tāds, ar kāda izmēra boilām labāk copēt pašlaik lielā karstumā?? vai boilu izmēram jābūt lielākam vai mazākam??? uncik liela ir tam nozīme, pārsvarā copēju uz 14 mm.

un taisot sniegavīru vai piemēram 18 mm vai pat lielākas boilas nebūs ēsma pa lielu??? Karpas šajā ezerā ir no 7 - 13 kg.

paldies par atbildi jau iepriekš

A Aivars Rudzinskis

ēsmas izmēram ar karpu izmēru nav nekāda sakara, tas pierādījies simtiem reižu. mazākas ēsmas parasti lieto, kad karpas ir mazāk aktīvas vai uzmanīgākas. lielākas liek tad, kad cope kļūst aktīvāka - lielāku ēsmu var pamanīt no lielāka attāluma un arī smaržas izdalās vairāk. runājot par karstumu - svarīgāk ir skābekļa daudzums ūdenī un paša ūdens temperatūra. vairāk orientējies pēc tā. tiesa, karstums padara pašu makšķernieku nedaudz apdullušu (pēc sevis spriežu), tapēc arī mēdz gadīties visādi. lielā karstumā copēt iesaku tiem, kam viss jau iepriekš izdomāts un tehnika atstrādāta līdz automātismam. toties naktis ir ideālas...

Atbildēja: 09.06.11

Vai var karpām izbarot vēcās boilas kuras ir palikušas cietas?

A Aivars Rudzinskis

var.

Atbildēja: 09.06.11

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs